Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon hős vagy mások életével játszott a kigyulladt tatabányai busz sofőrje?

ego_busz.jpg

Mint arról mi is írtunk pár nappal ezelőtt: kigyulladt egy busz a Dózsakerti felüljárón. A balesetben a buszsofőrnek, és a neki jelző fiatalnak hála, nem sérült meg senki. A busz vezetője gyorsan leszállította az utasokat, majd elkezdte az oltást, míg ki nem értek a tűzoltók.

Hősiességéhez abban a helyzetben kétség sem férhet, de - és most ezzel a gondolatommal nem leszek népszerű- az éremnek van egy másik oldala is: vagyis a kérdés ott motoszkál bennünk, hogy buszvezető mennyire van tisztában az általa vezetett jármű műszaki állapotával.

Normális dolog az, hogy egy busz csak úgy, tíz nappal a műszaki felülvizsgálta után kigyullad?

Ha tudott róla, hogy nem megfelelő a busz műszaki állapota, nem kellett volna már a munkába álláskor jeleznie és azt mondania, hogy egy ilyen állapotban lévő buszra nem ülök fel? Netalán ő is potenciális áldozat a szállított utasokkal egyetemben?

Valószínűsítjük, hogy minden sofőr tisztába kell legyen az általa vezetett gépjármű műszaki állapotával, hogy mennyi és milyen javítást végeztek rajta például. Persze mondhatjuk, hogy megnyugodhatott, mert a busz átment a felülvizsgálaton, és hivatalosan az a lényeg, de van más is a hivatalos dolgokon túl.

És most távolodjunk is el a konkrét esettől, inkább közös gondolkodásra invitálnám a tisztelt olvasót.

Mindannyiunk életében előfordulnak esetek, amikor tudjuk, hogy valami nem helyes, de mégis elnézünk felette, mert féltjük az állásunkat, az épp meg nem roppanó egzisztenciánkat, vagy mert mástól félünk ki tudja. Számtalan kompromisszumot kötünk, akkor is, ha nem kellene, és tudat alatt cipeljük is tovább a súlyát, amelyek szépen egymásra rakódnak.

Itt utalunk vissza azért arra, hogy mások életét tartják egyesek a kezükben, mint ebben az esetben a buszvezető. Ha hagyjuk, hogy mindenáron szolgáltatni kell, akár a munkahelyen, akár máshol, addig nagyon sok kigyulladt régi busszal fogunk még találkozni, rengeteg főnök fog uralkodni rajtunk, és még hosszan tudnám folytatni a sort.

Szóval a köszönet és hála mellett, ami a mentésért megilleti a buszsofőrt, gondolkodjunk el ezen is.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1413411219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása