Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Látták már a smittelőket, a tatabányai hátráltató lényeket?

foldonkivuli-leny-napiufo-hu.jpg

Egyszer csak  megtörtént, nem tudta senki, pontosan mikor, miért, és miért pont ebben a városban, de eljött az a nap: elárasztották Tatabányát a hátráltató lények. Ezek a gonosz kis manók, akiket csak egy különleges szemüveg segítségével láthat az ember fia, mindenbe beleütik azt a turcsi orrukat. Elkezd építeni az ember valamit, még csak a tervezésnél tart, de ezek a lények kiszagolják, és tönkreteszik már az elején. Ha olyan kedvük van, csak a közepén kezdenek neki, esetleg a végén, soha nem lehet kiszámítani.

A város is hiába hívott le egy rahedli lóvét a Zuniótól, nem haladtak a munkálatok. Megígérték a lakóknak azt a hipermondern vasútállomást, már, mint hogy abból a köszvényes, depressziós régiből, olyan űrállomásszerűt csinálnak, de semmi. A hátráltató lények már akkor majd halálra röhögték magukat, amikor meglátták a terveket, és gyorsan munkához is láttak, és lőn, eltelt vagy két év, nem történt semmi szegény állomással. Fú, de nagy volt az öröm akkor a kis gonosz lényeknél, nagy mulatságot csaptak.

Az új piaccal is hasonlóan bántak el, még csak bontották le régi mozit, hogy legyen hely az új piacnak, ők ismét munkához láttak, és csodák-csodája másfél-két év, és semmi, csak a beruházás hűlt helye.

Képzeljétek csak el, még azt is el tudták intézni, hogy két hónap alatt ne legyen kész egy 16 férőhelyes parkoló bővítés Sárberekben. Józsi bácsi, az öreg bányász ismerte ezeket a manókat, látta őket, míg a többi ember nem, és tudta, hogy akkor szoktak megjelenni, mikor valaki, vagy valakik túl nagy mellénnyel beszélnek, mikor már annyira fennhordják az orrukat, hogy mindig a Turul madár csőrét célozzák vele.

Ezek a lények, a túl nagy magabiztosságból táplálkoznak, a gőgből, mondta akkor a politikusoknak, de nem hallgattak rá, inkább sértődötten bementek a közgyűlésre. De hiába szavazták meg, hogy elhívják a felcsúti szellemirtókat, azok sem bírtak velük, a beruházások meg sorra fuccsoltak be, vagy húzódtak évekig.

Aztán amikor már nem volt mit tönkretenniük, még utoljára kigyújtottak egy buszt a város közepén, majd továbbálltak, de csak Józsi bácsi hallotta, hogy kiabálják: „Hamarosan visszajövünk!”

címlap: napiufo.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr713409295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása