Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Mese az elfelejtett Tatabányáról

regibanyakorhaz01.JPG

Történt egyszer, hogy-hogy nem, elfelejtett a város bizonyos városrészeket, bezony úgy bántak velük, mintha nem is lettek volna, mintha nem is éldegéltek volna ott is tatabányaiak.

Akik ugyanúgy büszkék a bányász múltjukra, ugyanakkor a sok betontól meg ideológiától nem látják a jövőt. Mintha azokon a szélső utcákon nem ugyanúgy indulna munkába a sok melós hajnalban. Volt egy pár ilyen része ennek a Turulos városnak, hejj, de volt az szentségit.  

Bekiabált az egyik a városközpontba, hogy hé, ide is kellene világítás, mert marha keveset látunk! Hát mit ad isten, bekiabált a második és a harmadik is, és így tovább. Puff, elment a hang jó messzire, föléje szállt a polgármesteri hivatalnak, leereszkedett rá, de mire meghallotta volna bárki is, huss, elvesztette a nagy hangját. Nem történt semmi.

Eltelt egy új buszos cég megalapításnyi idő, megint bekiabál az egyik a központba, hogy héj, kéne ide is kellenének már új utak, mert a nyakunkat törjük itt a városszélen, meg hát a gyerek is, ha megy iskolába. Most tényleg nagyot kiabált. Hát mit ad isten, bekiabált a második, és a harmadik is, és így tovább.

Hú de nagy ereje volt annak a hangnak. Ez is föléje szállt a polgármesteri hivatalnak, leereszkedett rá jó erősen, de megint nem hallotta meg a kutya se. Mondjuk, abban az időben azt mesélték az egyik kocsmában, hogy a városvezetés füldugóval mászkál az épületben. A harmadik meg negyedik bekiabálásnál már nagyon mérgesek voltak ezek az elfejtett városrészek, akiket nem hallgat meg senki, tanakodtak is, hogy mitévők legyenek, hát nem jutottak sokra.

Aztán kitalálták, hogy egyszerre fognak egy nagyok kiáltani, hogy még a füldugó is kiesessen a nemzeti elvtársak füléből.  És akkor úgy kieresztették a hangjukat, hogy még a Turul-madár is megbillent ijedtében, a régi kórház egy nagyot sóhajtott, és az erőmű kéménye is majdnem ledőlt, az új utak a városközpontba, meg majdnem felszedték magukat. Tényleg hatalmas volt a kiáltás, és ki is esett a dugó a fülekből, ugyanis majdnem összedőlt a hivatal, és akkor a polgármester meg a csapata úgy megijedt, hogy hete-havat összehordva megígértek mindent a népnek…

Most várjuk a mindent elsöprő kiáltást….

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2413359263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása