Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Felújították a gáli rendelőket a “családbarát város” égisze alatt Tatabányán

gali_r_schmidt_cs.jpg

A közel 58 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósult meg.

Tatabánya önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy az egészségügyi alapellátást igénybevevők körében megvalósuljon a „családbarát város” minőségéhez rendelt szolgáltatás. Ennek érdekében a jelenlegi ellátási rendszer színvonalfejlesztése szükséges, mind a házi és gyermekorvosi praxisok, mind a védőnői szolgálatok terén. Az átalakítások, fejlesztések fontosságát az is alátámasztja, hogy ezen területek szolgálnak az egészségügyi állapotfelmérések, szűrővizsgálatok helyszínéül, melyek szerepe nélkülözhetetlen a lakossági prevencióban, az egészségügyi állapot javításában. További cél az épületek akadálymentes megközelítésének biztosítása, energiatakarékos működtetése.

Mindhárom fejlesztés megtervezésekor kikérte az önkormányzat az érintettek véleményét, folyamatosan egyeztettek arról, hogy mik a jelenlegi problémáik, mire lenne szükségük, speciálisan az adott szolgálat igényeit vették figyelembe.

A Gál István lakótelepen működő négy felnőtt orvosi rendelőben teljes burkolatcserét hajtottak végre, akadálymentes mosdót és illemhelyiséget alakítottak ki, szigetelték a tetőt, megújult a villamoshálózat, új és szabályozható radiátorokat építettek be, lecserélték a külső ajtókat. Új bútorok és eszközök is kerültek a rendelőkbe, többek között kartoték, ruhás- és konyhaszekrények, mérlegek, vérnyomásmérők, fonendoscópok, asztalok és székek, vizsgálóágyak, pulsoxyméterek, de infúziós állvánnyal, pulsoxyméterrel, műtőzsámollyal és paravánnal is felszerelték a praxisokat. Januárban megérkeznek a váróba rendelt új padok és székek is- írja az önkormányzati honlap.

Már egy ideje nem értjük, hogy mit jelent Schmidt Csabáéknak a “családbarát város” kifejezés. Ha ezt az állapotot, ami most a városban tombol minden szinten, akkor valamit rosszul értelmezhettek: most a család vagy a barát, esetleg a város kifejezés nem tiszta, vagy együtt az egész szókapcsolat, azt nem tudjuk.

Nagyon jó, hogy felújították a rendelőket, bár a felújítási munkák eléggé zavarták a betegeket, amíg tartottak, de oké, megvan, csak a jövőben majd találjanak elegendő körzeti orvosokat Tatabányán.

Mert a beton nem fog tudni gyógyítani.

 

Forrás és kép: tatabanya.hu, Schmidt Csaba Facebook-oldala

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2513353599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása