Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Síkvölgy, Tatabánya csodálatos széle, de a városvezetők számára mintha nem létezne?

sikvolgy-tabla.jpg
A mi Síkvölgyünk olyan, akár egy öreg hölgy, egy letűnőben lévő kor utolsó képviselője, egy dáma, akiről elfeledkezett a város, mert nem harsány, és viszonylag távol van a centrumtól.

sikvolgy-to-02.jpg

sikvolgy-to-01.jpg

Az egész környéket meghatározó tó, büszkén mosolyog a városrész elején vagy közepén, hogy melyik, az egyértelműen nem derül ki.

sikvolgy-ism-epulet01.jpg

sikvolgy-ism-epulet02.jpg

Síkvölgyre menet vagy már a terület elején találtuk ezt a lepusztult, mégis érdekes épületet, amit olvasónk közül biztos sokan ismernek, és tudják, hogy mi volt eredetileg, de sajnos mai formájában, mondjuk, a magyar Gyűrűk urát lehetne forgatni ott, annak is azt a részét, ami Mordorban játszódik. Fura ez a többszintű ellentmondás pár százméteren belül, de úgy látszik, ez tatabányai sajátosság, nálunk nagyon erősek bizonyos kontrasztok.

sikvolgy-utca02.jpg

sikvolgy-utca01.jpg

A Síkvölgyi üdülőterület leginkább a nyugalmával hódítja meg az embert, az egészet helyet beterítő beszédes csenddel. A különböző halfajtákról elnevezett kis utcák bájosan kanyarognak a településen, csupán az utak állapota aggasztó, nem is kicsit. És a közvilágításé, pedig valószínűleg sokan laknak kint, és nem csak hétvégi házak sorjáznak a környéken.

Az nagyon látszik, hogy minden szépsége, amelyet az itt lakók igyekeznek ápolni, úgy tűnik, mint egykor jobb napokat is megélt hely, sokan járhattak ide horgászni, sétálni, és finom halételeket enni. Különleges atmoszférája van, amit mindenképpen meg kell őrizni.

sikvolgy-tabla-tbfelol.jpg

Erre a városrészre több figyelmet kell fordítaniuk a városvezetőinknek, fel kell újítani az utakat, felkandeláberezni az utcákat, hogy este is lehessen ténferegni az arra kirándulóknak, lehetne még törődni egy kicsit a tóval.

sikvolgy-szemettarolo.jpg

Amit viszont észrevettünk Síkvölgyön, hogy hiába nincs szem előtt, tiszta a terület, nincsenek kidobott kacatok, illegális hulladékokat ott felejtő emberek. Megkérdezhetné a városvezetés tőlük, hogyan kell csinálni? Szerintem tudnának jó tanácsokat adni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7113311003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása