Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Kupi Gábor a T-Busz vezetője egyelőre tájékoztatás helyett, sértődött e-mailt küldött! Milyen lesz a tatabányai tömegközlekedés január 1-én?

busz-tbn-kupival-jarmuipar-hu.jpg

A hivatalos kommunikáció szerint január 1-től jelentős változásra kerül sor a tatabányai tömegközlekedésben.

Na, jó az is igaz, hogy az idei közbeszerzésekben is szerepelt az alábbi mondat, még az ősszel is:

"Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján a helyi közlekedést 2017. elejétől a T-Busz Kft. biztosítja Tatabánya Város Önkormányzatával létrejött közszolgáltatási szerződés alapján."

Ami humornak erős,  főleg egy hivatalos hatósági oldalon, leginkább komoly dilettantizmusra vagy cinizmusra utal.

Mivel van még néhány tisztázatlan dolog a közelgő változásokkal kapcsolatosan, vettük a bátorságot, és megkérdeztük a T-Busz Tatabányai Közlekedési kft. ügyvezetőjét, Kupi Gábort, milyen információval tud szolgálni a következőkkel kapcsolatban:

  1. Mikor érkeznek és milyen ütemezésben az új buszok Tatabányára, és ebből mennyivel fogják a szolgáltatást végezni január 1-től?
  2. Néhány információt kérem, írjon arról, hogy az év végi váltás pontosan hogyan fog lezajlani, vagyis Önök pontosan éjféltől fognak szolgáltatni? Előtte lesz-e próbaüzem?
  3. A megvásárolt buszokat ki fogja karbantartani, és hol fogják őket tárolni?

Az ügyvezető  cinikusan a következő tájékoztatást adta:

“A T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. a Boldogulj Tatabányán! című honlap / közösségi oldal számára– a jogszabályokban előírt kötelezettségén kívül – semmilyen tájékoztatást, információt nem kíván nyújtani tekintettel arra, hogy Önök a társaságunkkal kapcsolatban korábban pontatlan és valótlan tájékoztatást nyújtottak.”

Ez persze már előrelépés ahhoz képest, hogy június közepén küldtünk néhány kérdést, de arra a mai napig nem válaszolt. Akkor többek között arról szerettünk volna információt kapni:

- A legutóbbi Schmidt Csaba által tartott lakossági fórumon szóba került, hogy először szóló buszok kerülnek beszerzésre, aztán később lesznek csuklósok is 2018 folyamán. Ez azt jelenti, hogy nem közlekednek menetrend szerint csuklós autóbuszok, vagy más szolgáltató fogja ezeket a csuklós buszokat üzemeltetni vagy időlegesen bérelni fognak Önök?

- Mikorra várható, hogy a telephelynek megvásárolt ingatlanon kialakítják a jövendő üzemegységet, és ez kb. milyen nagyságrendű beruházás?

- Kalkulációik szerint a 2018-as üzleti évben /jan 1-től dec 31-ig/ mekkora összeget kell az önkormányzatnak a T-Busz részére biztosítani, hogy működni tudjon, ebből mennyi lesz a napi működéshez szükséges forrás és mennyi a fejlesztés?

Ezen kérdések még most is aktuálisak.

Megnéztük a T-Busz honlapját, feltételezve, hogy nekünk ugyan nem adtak, de ott legalább bővebb információkat találunk.

A menetrenden és néhány lényegtelen információn kívül arra vonatkozóan semmi nincs, ami az utazóközönséget és az adófizetőket érdekelheti.

Az útvonaltervező nem működik!

November 19-én, még nincs díjszabás!

Hol fogják a bérleteket és jegyeket árusítani?

Pénzügyi terv 2018-ra, mennyibe fog ez nekünk tatabányai polgároknak kerülni?

Ezek után az a kérdés, hogy ha valóban igaz, hogy valóságosan szerettek volna 2017.január 1-étől szolgáltatni, akkor miért nincsenek konkrétan kész a szolgáltatás feltételei.

Elképzelhető, hogy a sértődésen kívül, azért nem képesek válaszolni kérdéseinkre, mert még fogalmuk sincs róla, legalábbis sok dolog még nincs száz százalékban kialakítva? November 19-én, 40 nappal az év vége előtt?!

És még az új menetrend problémáiról még nem is kérdeztünk semmit, pedig az információink szerint nagy a felháborodás például az ipari parkban dolgozók körében.

A cég mikor is fogja tájékoztatni a tatabányai polgárokat?

címlap: jarmuipar-kemma

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7913310827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása