Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Jönnek az új IC-vasúti kocsik: 200 kilométer per órával repeszthetnek majd

uj_ck_fonodo_reblog_hu.jpg

Mivel hamarosan néhány vasútvonal alkalmas lesz a jelenleginél nagyobb sebességű közlekedésre, új InterCity-kocsikat is vásárol a vasúttársaság, amelyek 2019-ben jelenhetnek meg a belföldi közlekedésben – értesült a Magyar Hírlap.

A MÁV-Start Zrt. szolnoki járműjavító üzemében már meg is kezdődött az új vasúti kocsik (IC+) sorozatgyártása, a munkához szükséges beszerzési eljárások jelentős része lezárult – közölte a cég. A Start húsz, saját fejlesztésű és nemzetközi forgalomra is alkalmas IC+ kocsi előállítását kezdte meg, az első két jármű jövő tavaszra készülhet el.

uj_ic_index.jpg

Először többcélú, így kerékpárok és kerekesszékek szállítására is alkalmas kocsik, majd másodosztályú, termes járművek készülnek. Ezt követően épülnek első osztályú kocsik is. A belföldi használatra szánt IC+-ok gyártása is hamarosan elindulhat, a sorozatgyártás 2018 és 2020 között valósulhat meg, a járművek egy része 2019-től állhat forgalomba.

A korszerű, hasonló kinézésű járművek közül az előbbiek 200 kilométer per órás sebességre lesznek alkalmasak, az utóbbiakból is eddig ilyeneket hoztak létre, de a tervek szerint lesz majd csak 160-as tempóra alkalmas forgóvázakkal szerelt IC+ is.

Az utazók a legnagyobb különbséget a belsőben érzékelhetik majd, hiszen az eredetileg spanyol gyártmányú CAF-ok külső fényezése is az IC+ protókhoz igazodik.

Világos árnyalatú műanyagpadló helyett azonban színvonalasabb, kék szőnyeg kerül az utastérbe. A MÁV-Start fölmérése szerint a magyar közízlés kevésbé konzervatív, mint például a németnyelvű országoké, így ragaszkodnak a viszonylag színes, vidám ülésmintához, de a lilás alap helyett itt is a kék lesz a domináns, és egyébként is az újjávarázsolt CAF-ok belseje lesz a minta a színösszeállításban.

(index; fondodo.reblog.hu)

 

Címlapfotó: fonodo.reblog.hu, index

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4113283781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása