Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tönkreteszik a szakképzést, de felújítják a tanműhelyket. Jön a 10 éves terv

tanmuhyle_nyugat_hu.jpg

A kormány a következő években az összes szakképző intézmény és tanműhely felújítását tervezi a kor igényeinek megfelelően - mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke csütörtökön az MTI-nek Tatabányán, a Komárom-Esztergom megyei pályaválasztási kiállítás megnyitóján.

Folyamatosan felmérik az intézmények állapotát és technikai ellátottságát és tízéves terv készül a képzőhelyek modernizálására.

A megye meghatározó munkáltatóinak előrejelzése alapján 2018 első félévéig a beruházások, valamint a kapacitásbővítés miatt a saját állományukba tartozó alkalmazottak számát 2300-zal növelik.

Az állástalan pályakezdő fiatalok száma Komárom-Esztergom megyében egy év alatt 16 százalékkal csökkent. A közfoglalkoztatási programokban dolgozók száma 2016-ban érte el csúcspontját, azóta ezerrel csökkent, szeptember végén 2156 ember dolgozott közfoglalkoztatottként Komárom-Esztergom megyében - tette hozzá-írja az MTI.

Nem értjük, miért gondolkodnak fordítva a kormányban: leépítik a szakképzést: rész-képzéssel meg 20 órás semmi képzésekkel, ezáltal szétverik majd a szakmákat, a becsületükről nem is beszélve, de felújítják a tanműhelyeket.

Az emberek helyett megint a falakba, a betonba öntik a pénzt.

Ráadásul, ami felháborító, dicsekednek a 2156 közmunkással a megyében. Mi akkor dicsekednénk, ha egy sem lenne, hanem mindenkinek jutna normális munka.

 

Címlapfotó: nyugat.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3713228847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása