Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Egyre hosszabbak a kórházi várólisták: Tatabányán milyen a helyzet?

szentborbala-korhaz-tb-24-hu.jpg

Egyre hosszabbak a kórházi várólisták. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint közel ezer emberrel több vár műtétre most, mint egy hónapja. Közben Rétvári Bence úgy nyilatkozott az ATV Híradójának: "sikeres a kormány várólista csökkentési programja".

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint van olyan kórház, ahol a hónap végén már nem is lenne szabad beteget fogadni, mert nincs rá pénz.

Ha valakinek fáj a térde, esetleg a csípője, akkor nagyjából 10 hónap alatt el is múlhat a kellemetlen érzés, gerincprobléma esetén valamivel tovább kell bírni, majdnem egy évet.

Az átlagos várakozási idő a térd- illetve csípőprotézis műtétnél 295 nap, míg a gerincstabilizáló műtét esetén több, mint 350 nap.

Közben Rétvári Bence szombaton arról beszélt az ATV Híradójának, hogy az elmúlt években "nagyon sikeres a kormányzatnak a várólista csökkentési programja, hiszen érezhető mértékben csökkent a várólistán várakozóknak a száma".

Egyes szakértők szerint a baj ott kezdődik, hogy nem nő a kórházak bevétele, így a drága műtéteket nem tudják megcsinálni. Probléma az is, hogy a béremelések ellenére is siralmas a kórházi állomány fizetése. Erről már a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke beszélt.

Soós Adrianna elárulta azt is, hogy egyes kórházakban akkora a baj, hogy a hónap végén már nem lenne szabad beteget beengedni, mert nincs már rá pénz.

(atv)

 

Címlapfotó: 24.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3813113658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása