Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TUDTA? Schmidt Csabáék egy csomó pénzt vesznek el a a tatabányai emberektől az új plakátrendelettel

oriasplakat-schmidt.jpg

Tatabányára is elért plakát-para újabb hulláma, jó katonák módjára a Fideszes városvezetés megszavazta, hogy jövő év január 1-jétől a városban elhelyezett reklámhordozók adókötelessé váljanak, plusz beletettek jó néhány kellemetlen korlátozást

Igazi szociális érzékenység és empátia persze vastag idézőjelben ez a döntés a társasházak lakói felé, ugyanis városunkban elég sok társasház úgy próbál többletbevételhez jutni, hogy a óriásplakátokat, hirdetési felületeket szerel fel az épület oldalára. A javaslat elfogadása után nekik, bizony január 1-jétől adózniuk kell, valószínűleg így lehetetlen helyzetbe kerülnek.

A maximális mértékű, négyzetméterenkénti 12.000 forintos adóval előfordulhat, hogy a bérleti díjból befolyó bevétel felét, vagy az egészet is elveszíthetik a társasházak.

Tehát a társasházaktól, de pontosítsunk az emberektől még ezt a kis bevételt is elveszik, mert az adó mértéke a realizált bevétel minimum 50-80%-át éri el, de előfordulhat az is, hogy a mostani bevételnél magasabb lenne az adó.

Ez megoldás eddig valamiféle forrást teremtett a társasháznak, ezek szerint nem szeretnének könnyíteni az emberek életén, inkább elveszik ezt a pénzt.

A rendeletben ez áll:

(2)A közérdekű reklámfelület, az utasváró és a kioszk kivételével a reklám, illetve plakát elhelyezésére szolgáló reklámhordozón kialakítható reklámfelület legalább egyharmadán Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata az információs célú berendezésekre megállapított információk közzétételére jogosult.

Viszont, ha megnézzük a kormányrendeletet, kicsit mást találunk benne.

(4) Az információs vagy más célú berendezés reklám céljára hasznosítható felületének legfeljebb kétharmadán tehető közzé reklám, illetve helyezhető el reklámhordozó, reklámhordozót tartó berendezés.

Azért ez óriási különbség!

Egy szóval sem írja a kormányrendelet, hogy az önkormányzat kisajátíthatja a felületek legalább egyharmadát. Kicsit elbizonytalanodtunk, most akkor, hogy is van ez?

A városvezetés saját jogon elrendelhet ilyeneket, és ha igen, mire alapozva teheti meg? És adót is kell fizetnie utána?

Ráadásul a kirakható közérdekű információ tartama teljes mértékben rájuk van bízva, de ne aggódjon senki, valószínűleg,  ha a helyzet úgy kívánja, közérdekű információnak álcázott politikai üzeneteket is ki fognak tenni.

De ha már így alakítgatják a plakátrendeletet, hol ezt, hol az módosítva rajta, miért nem cselekednek őszintén és hoznak olyan rendeletet, hogy csak ott és csak olyan típusú plakátokat lehet elhelyezni Tatabányán, amilyeneket ők akarnak?

Az legalább tiszta helyzet lenne.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3313104952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása