Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ki a lesz felelős a tatabányai Verebély utcai beruházás esetleges bukása esetén?

otthon-melege-program-2017-junius.jpeg

Érdekes előterjesztést tárgyalnak a mai közgyűlésen: a kertvárosi Verebély utca 40 szám alatti energetikai fejlesztése problémájának kérdését, tekintettel arra, hogy elképzelhető, hogy vagy a társasház közös képviselője vagy a kivitelező a felelős a kialakult helyzetért. Most az adófizetők pénzéből szeretnének segíteni a ház problémáján.

A történet dióhéjban: a társasház az Otthon Melege program keretében energetikai fejlesztésre nyújtott be pályázatot még 2015-ben, amely homlokzati hőszigetelést, tetőszigetelést, és a lépcsőházi ajtók cseréjét foglalja magában. Az önkormányzat is támogatta is a pályázatot 10 százalék visszatérítendő és 10 százalék vissza nem térítendő támogatás formájában.

A munkák annak rendje és módja szerint el is kezdődtek, de a hőszigetelés megkezdésekor gondok akadtak: a már meglévő szigetelésre szerettek volna feltenni egy 20 centis szigetelést. Igen ám, de a beruházás elindításakor a műszaki ellenőr jelezte a kivitelező cégnek, hogy szerezzen tanúsítványt a gyártótól, hogy a egymásra ragasztható a két szigetelés. A tanúsítvány meg is érkezett azzal a kitétellel, hogy a már meglévő szigetelést be kell vizsgáltatni, megfelel-e a tűzvédelmi szabályoknak, amin persze elbukott a dolog. Kiderült, hogy a szigetelés nem rakható fel, ezért le kell bontani az eredeti 5 centis szigetelést 1000 négyzetméteren, amely természetesen jelentős többletköltséggel jár.

Az a kérdés, hogy ez miért nem gondoltak erre már jóval a beruházás megkezdése előtt, és miért nem szerepelt az árajánlatban? Talán nem ért a munkájához rendesen a kivitelező, és most megpróbál egy kis plusz pénzt szerezni?

Vagy a közös képviselő járt el gondatlanul a szerződések megkötésénél?

Nem tudjuk, de reméljük, hamar kiderül az igazság.

Ráadásul azt írják, hogy október végéig be kell fejezni a projektet:  ma, amikor talán már lehet, meg is tárgyalták is az egészet  25-e van. Ezért nem nagyon látjuk az esélyét annak, hogy ezt a munkát befejezzék hó végéig, legalábbis csodának kell hozzá történnie.

És ha nem történik meg a csoda az ott lakók nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Ugyanis, amennyiben nem készül el a kivitelező, a ház elesik 11 millió forint pályázati pénztől, ráadásul a kölcsönöket vissza kell fizetniük kell, mert már a fejlesztés több lépése megvalósult.

Fontos kérdés az is, hogy Patakiné képviselő asszony milyen lépéseket tett a felelősök megkeresése érdekében.

Az szép, hogy fejlesztési keretéből felajánlott egy millió forintot, de elképzelhető, hogy az összeget be lehetett volna hajtani a felelősöktől is.

Valószínűleg a társasház lakóin fog csattani az ostor, ahogy az már csak lenni szokott.

 

Címlapfotó: otthon-melege.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3013087614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása