Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon miért sunnyog Tatabánya jegyzője, a több tízezer polgárt érintő szemét-üggyel kapcsolatban? Lehet, hogy nem engedik tájékoztatást nyújtani?

varoshazatb-indafoto-hu.jpg

Mint arról már írtunk nemrég, életbe lépett egy önkormányzati rendelet október 1-től, amely a tömbházban élő tatabányai polgárokat érinti, de kőkeményen.

Eddig, mindenki egyedileg szerződött a hulladékszállítási-szolgáltatást végző Vértes Vidéke céggel. Az életbelépő változások szerint, ezután a számlát, szerződést a társasház nevére állítja ki, köti meg a szemetes cég.

Önmagában a rendelet-változás jogosságát lehet vitatni illetve egyetérteni vele, de jelen pillanatban végrehajthatósággal vannak problémák, azt kellene megoldani.

Ezért az alábbi kérdéseket juttattuk el több, mint 2 hete Tatabánya város jegyzőjéhez, Dr. Benkovics Gergelyhez:

“Segítségét kérem az október 1-én hatályba lépett hulladék-rendelettel kapcsolatosan.

A módosulás kapcsán a tömbházakban lakók esetén a hulladék-szállítási szerződést a társasházaknak kell fizetniük ezek után tudomásunk szerint.

A társasházak közgyűlései lezajlottak már törvény szerint, így a közös költségek meghatározásra kerültek, vagyis a hulladék-szállítási díjakra nem került fedezet biztosításra.

Ebben az esetben mi a teendő? Miből fizetik a társasházak?

Egyéni szerződéseket a Vértes Vidéke tájékoztatása szerint nem kötnek, így az új lakók hogyan fizetnek díjat, amikor fix a tásasházak által elfogadott közös költség?

Amennyiben a társasházaknak ebből behajtani való követelése keletkezik, ki fogja az esetleges jogi költséget állni?

Az egyéni szerződéseket tudomásunk szerint nem mondta fel a szolgáltató, így a lakók hogyan tudnak szabályosan fizetni, hiszen mint fentebb írtunk, a közös költségbe ez a díjtétel nem került belekalkulálásra?

Előre is köszönöm minél gyorsabb válaszait, hiszen ez a kérdés Tatabányán tízezreket érint.”

Közben, többször kerestük telefonon a jegyzőt, a mai napon immár negyedszer, mindannyiszor jelezvén, hogy elég sürgős lenne.

Gondoltuk, hogy a polgármester miatt nem mer válaszolni, ezért kerestük hivatalos helyeken, hátha valahol választ lelünk ezekre a kérdésekre, de az önkormányzat oldalán sincs erre vonatkozóan érdemi információ.

Ha megkapjuk a válaszokat, akkor frissítünk!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7813038786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása