Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Saját dilettáns szabályait sem tudja alkalmazni a tatabányai városvezetés szemét ügyben!

varoshazatb-indafoto-hu.jpg

Legutóbbi cikkünkben írtunk az október elsejétől hatályba lépett rendeletmódosításról, amely alapján a magánszemélyek helyett ismét a társasházaknak kell kötniük szerződést a hulladékszállító céggel.

Megkérdeztük a jegyzőt, mégis hogyan képzelik el a szemetes rendelet legutóbbi módosításának alkalmazását, 6 napja semmi válasz nem érkezik, hiába érdeklődtünk telefonon náluk, pedig jeleztük, ez nagyon sürgős, már most érvényben van.

Ez a rendeletmódosítás egy újabb presszió a kukák zárhatóvá tételének elfogadtatására, hiszen jövő év szeptemberéig mindenképpen be akarják vezetni. A módosításra egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki miután lakást vásárolt, elment a T-Szol ügyfélirodájába, ahol azt a felvilágosítást kapta, hogy tömbházakban magánszemélyekkel már nem tudnak szerződést kötni a hulladékszállításról, hiszen visszakerült a szerződéskötési-kötelezettség a társasházakhoz- írtuk nemrég.

Azóta megérkezett a hivatalos levél is a társasházkezelőkhöz, nem fogják kitalálni mikor?

Október 6-án!

Ebben a levélben tájékoztatja őket a Vértes Vidéke szemetes cég, a hatályos rendeletből következő teendőkről. Van olyan közös képviselet, ami határozottan visszautasítja az anarchiát okozó módosítást.

Egy közös képviselő elmondta, hogy egy évig tartott mire mindenhol megszavazták, hogy kiveszik a közös költségből az említett tételt anno, és nem akarnak fizetni a nem fizető lakók helyett a többiek.

„Nem elég nekünk a Víziközmű mellékszolgáltatással nem rendelkező tulajdonosok helyett az általuk elhasznált víz megfizetése?”- teszi fel a kérdést a szakember.

Arról sincs fogalma a városvezetésnek, hogy a rendeletnek valő megfeleléshez a közös költség emelése szükséges, amihez össze kell hívni a közgyűlést.

Van olyan ház, amely napról napra él, nincs pénze erre, nem kalkulálták bele az évi költségvetésbe ezt a díjat. Legalább 2018 július 1-jétől vezették volna be ezt az amúgyis sokak véleménye szerinti, törvényellenes módosítást, hogy a tulajdonosok számára készült kalkulációba bele tudták volna rakni a tételt, de erre nem figyel senki.

Ráadásul a szemétdíjat a magánszemélyektől az állami cég, adók módjára behajthatja, a társasházak csak hosszadalmas procedúra és költségek árán, de legtöbbször eredménytelenül, mert a behajtásnál is a társasházak vannak az utolsó helyeken.

Már csak az a kérdés, hogy ha nem mondták fel a magánszemélyekkel a szolgáltatási szerződést, akkor például az októberi, de valószínűleg a novemberi számlát is,  ki fogja fizetni?

Meglehetősen dilettánsnak tűnik a rendelet alkalmazása is.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7412947277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása