Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Azt mondta Schmidt Csaba, hogy nem ír nekünk, tegnap mégis írt! Vagy valaki visszaél a Schmidt Csaba névvel?

schmidtcsaba.jpg

Itt hagyta abba előző levelét Schmidt Csaba, idézzük:

“Azért utoljára még felkeresem majd az oldalukat, keresve a nyilvános válaszokat a feltett kérdéseimre…”

Ezek után mit látnak szemeink: a polgármester Facebook-oldalán tegnap délután megint kirakott egy postot valaki.

Elolvastuk, és hát már az előző velünk foglalkozó bejegyzésénél is  azt hittük, hogy nincs lejjebb, de meg kell állapítani, igen, lehet, mindig van lejjebb!

Ezért gondoltuk, hogy valaki esetleg feltörhette az oldalát, vagy valami bulin az utóbbi napokban valakinek elárulta a jelszavát és visszaéltek vele.

Érdemi válasz nélkül maradtunk, ebben is mélyen egyetértünk polgármester úr!

Feltettünk néhány, Tatabányát érintő kérdést, amelyek a tatabányaiak mindennapjait, vagyonát érint, nem Schmidt Csaba magánügyeivel foglalkoztunk.

A válaszok helyett egy borzalmas bejegyzéssel szembesültünk tegnap délután. Tanácstalanok is vagyunk, vajon ki írhatta.

Tisztelt Polgármester úr!

Kettőnk között van egy óriási különbség: Ön közpénzzel kapcsolatosan dönt, ennek ellenére engem kérdezget, hogy egy nem közpénzből gazdálkodó egyesületnél merre, hány méter.

Azt hiszem, nagyon komoly bajban lehetnek az Ön stábjában, kicsit keverik a szezont a fazonnal, de segítek Önnek néhány információt értelmezni, barátilag, tényleg a legjobb szándékkal.

Remélem, a pénzügyekre jobban odafigyelnek, főleg ebben a pénzesővel tarkított időben, mielőtt a sok pénz rosszul hasznosulna, vagy rossz kezekbe kerülne.

Azért röviden vegyük át az Egyesületünk pénzügyeit, segítek értelmezni, ha már a megkérdezett közgazdászok nem boldogultak vele.

Az mindenképpen hasznos, kedves Csaba, ha NEM KÖZGAZDÁSZT kérdez meg, HANEM PL. EGY KÖNYVELŐT, ők a gyakorlottabb szakemberek, ez az ő szakterületük.

Nézzük akkor azt a fránya mérleget:

Gondolom, utánakérdezett, mi számít anyagjellegű ráfordításnak? Mi az a személyi jellegű ráfordítás? Tudja, hogy léteznek szolgáltatás-vásárlások?

De nem akarom tényleg ilyesmivel terhelni, gondolom, megismerte ezeket a pénzügyi fogalmakat, vagy legalább, aki a posztot az Ön Facebook-oldalára kirakta. Kapisgálja?

Tényleg csak egy egyszerű példával illusztrálom, hogy a Schmidt Csaba-oldalra posztoló is megértse: ha valaki például 2db 1 flekkes cikket írt nekünk egy adott hónapban, annak néhány ezer forintot fizettünk, és ő 1 külsős újságíró. Ne számoljon mindig a minimálbér felével! Remélem, sikerült megvilágítanom.

Feltette a kérdést, hogy a törvényes anyagi kereteken belül miként oldottuk meg a működésünket? Mire gondolt polgármester úr, amikor ezt leírta? Netalán valami olyasmire gondolt, amit én Önről nem is feltételezek?

Most már azt írja, “.. ami az oldal reklámozását illeti, emlékeim szerint mostanában valóban nem népszerűsítették, ám indulásukkor szinte minden posztjukat hirdették a Facebookon, ami ugyan alkalmanként „csak”pár ezer forint, ám Önök sok cikket írnak, és a mérlegükben ennek sincsen nyoma…”

Alakul ez Csaba, ha nem túl gyorsan is, de menni fog, a pár nappal ezelőtti poszthoz képest határozott a fejlődés.

No, akkor, amit a múltkor írtunk, egy része átment, de látom, nem minden.

Minden Facebook-posztot felesleges reklámozni, nem lesz több olvasó tőle, és szerintem ezt a hivatalban is nagyon jól tudják a kollégái.

És persze még egyszer jelzem, ne közgazdászokat kérdezzen, hanem könyvelőket, ők elfogják magyarázni, hogy hiába élünk a 21. században, a beszámolóban olyan sor, hogy Facebook, na olyan nincs. A leveléből látom, hogy keresték, csak azért szólok.

Egyébként bevallom, ezen a közgazdász dolgon elgondolkodtam, lehet hogy bent a hivatalban is Ön osztotta be rossz pozícióba az embereket?

Megmondom őszintén, azért volt humora ennek a Schmidt Csaba névvel visszaélő valakinek, felajánlkozott, hogy szívesen csatlakozna hozzánk, mert megint a szerkesztőséggel foglalkozott, ezért nem tudok másra gondolni, mint hogy hatalmas vágyat érzett, hogy a portálunkhoz csatlakozzon.

Mondja majd meg neki, igazán értékeljük a pedálozását, de tudja, van az a szint, ami alá nem megyünk.

Csaba, azzal mi is egyetértünk, hogy a rágalmazó, becsületsértő állításokkal szemben jogi eljárásokat kell kezdeményezni. Ha gondolja és találkozik ilyenekkel, vagy a perekről kell tudósítani  állunk rendelkezésére, segítünk a minél nagyobb nyilvánosság elérésében.

Végezetül annyit azért javasolnék, hogy ne hanyagolják el a tatabányaiakat sem: reméljük most már nem fog ki a fűtés Tatabányán, reméljük a T-Szolnál a hibabejelentő működik a hétvégén is, és még sorolhatnám. Tudja, ezek a dolgok sokszor fontosabbak, mint egy győzelmi jelentés néhány átvágott szalagról..

Minden jót a tatabányaiaknak!

Önnel pedig még biztosan találkozunk az oldalunkon, habár megint azt mondja, nem-nem, soha!!

címlapfotó: hirado.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4212910635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása