Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A tatabányai politika régi adóssága: Három és félmilliárd forintból lesz katolikus gimnázium a bányakórházból

regi_korhaz.JPG

A Modern Városok Program keretében lesz az egykori bányakórházból katolikus gimnázium Tatabányán.

Összesen 3,516 milliárd forintot szánnak erre a projektre. A friss kormányhatározat értelmében még idén elmegy rá 820 millió, jövőre 1,4 milliárd, 2019-ben pedig újabb 1,296 milliárd forint.

regi_korhaz2.JPG

A kedvezményezett a Székesfehérvári Egyházmegye lett. Érdekesség, hogy a Republikon Intézet nemrég publikált egy kutatást, amiből az derült ki, hogy 2017 augusztusára előállt az a helyzet, hogy 95 településen csak egyházi általános iskola választható, továbbá 39 olyan település van, ahol csak egyház, illetve vallási tevékenységet végző szervezet tart fenn gimnáziumot -írja a hvg.hu.

Most már reménykedhetünk, hogy tényleg lesz valami a dologból, jönnek majd a milliárdok, három részben, de jönnek. A Cifra Palota és a vasútállomás mellett a régi kórház a tatabányai politikusok harmadik legnagyobb adóssága a lakosság felé a rendszerváltás óta.

regi_korhaz3.JPG

Folyamatosak voltak az ígérgetések, de nem történt semmi, hagyták, hogy teljesen lepusztuljon az épület.  Ez is mint annyi minden más a pártok egy részének közös bűne: ugyanúgy benne van az MSZP, mint a Fidesz, de azt ne vitassuk el Bencsik Jánostól, hogy ő indította el a lavinát pár éve, hogy elinduljon valami pozitív a bányakórházzal kapcsolatban. Az más kérdés, hogy mikor polgármester volt, akkor is  folyamatosan romlott a bányakórház állapota.

regi_korhaz4.JPG

Először, ha jól emlékszünk még lakóparkot akartak építeni a kórház helyén orvosok számára, majd jött a másik ötlet a katolikus gimnázium. Ez persze azért is látszik jobb megoldásnak, mert felépítik, átadják az egyháznak, hogy működtesse, onnantól le van a gond róla. A katolikus gimnázium talán erősíteni fogja a környék polgári arculatát, ami valahol mélyen még megvan, csak elő kell bányászni, hogy stilszerűek legyünk. Sikerüljön nekik. Csak tényleg induljon már be valami, és ha letúrják a régi épületet, azért egy emléktáblát helyezzenek már ki, mert sokunknak fűződnek kitörölhetetlen emlékei hozzá.

 

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8612896538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása