Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Nem használ a homeopátia, ezt állapították meg európai tudósok-Tatabányán mit gondolnak erről?

homepatia.jpg

Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne. A homeopátiás készítmények bármilyen állítólagos hatása a placebohatással magyarázható.

Sőt, a homeopátia kártékony is lehet azáltal, hogy eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybevételétől. Ez a lényege annak a szakvéleménynek, amelyet szeptember 20-án adott ki az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete. A testület javaslatokat is megfogalmaz, és ezeknek nem fognak örülni az évi 1 milliárdos homeopátia-üzletág résztvevői.

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) egyik munkacsoportja Az EASAC állásfoglalása teljes terjedelmében itt olvasható, új állásfoglalást adott ki a homeopátiás termékek hatékonyságával és biztonságosságával, valamint e termékek hirdetési és forgalmazási gyakorlatával kapcsolatban. Az EASAC az EU-tagállamok, valamint Norvégia és Svájc nemzeti tudományos akadémiái által létrehozott együttműködés, amely független, bizonyítékokon alapuló szakértői véleményekkel támogatja az európai szintű döntéshozatalt, s egyben az európai tudomány közös szószólójaként lép fel (a szervezetnek tehát a Magyar Tudományos Akadémia is tagja).-írja az mta.hu.

Ez a dolog nagyon sok embert érdekel, be is indultak a kommunikátorok, szépen nekiestek a homeopátiának.

Jelen sorok írója nem szakértő, nem orvos, viszont ismer Tatabányán olyan orvosokat, akik a gyógyszeres kezelések mellett használnak ilyen készítményeket. Sőt, a gyermekét is olyan ilyen orvoshoz hordja, aki bizonyos esetekben felír ilyen készítményeket, és ezek a készítmények működnek, használnak. Nem biztos, hogy mindenkinél így van, és simán el tudja képzelni, hogy másnál nem. És valószínűleg a betegségek kezdeti stádiumában működnek, előrehaladott esetben, jelen sorok írója is elfogadja mondjuk, az antibiotikumot megoldásként.  És mindenféleképpen úgy cselekszik, ahogy azt a kezelő orvosa javasolja.  Jelen sorok írójának ennyi a tapasztalata: nem több, nem kevesebb.

Címlapfotó: index.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2312885548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása