Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Ha felújítás, akkor Extreme Park! Nincs másik alkalmas cég Tatabányán? Vagy más van a háttérben?

dozsakert_tatabanya_hu.JPG

Elkezdődött „A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója” elnevezésű projekt megvalósítása összesen több mint 1,8 milliárd forintos európai uniós támogatásból. A beruházás keretében a dózsakerti sétálóutcával együtt a Dózsa György út mentén található üzletek előtti terület is megújul, és akadálymentessé válik.

A projekt keretében nem csak a sétálóutca környezete zöldül ki, de a Dózsakertet Újvárossal összekötő új gyalogos híd folytatásában, az Erdész utca és a Dózsakert utca térségében is árnyékoló, klímatűrő, többszintes zöldfelületeket alakítanak ki a gyalogos útvonalak mentén. Két szökőkutat és új, energiatakarékos közvilágítás-rendszert is építenek.

A több ütemben zajló munkálatok idejére a dózsakerti építési területet szakaszosan zárja le a kivitelező Extreme Park Kft., mindvégig és folyamatosan biztosítva az érintett üzletek megközelíthetőségét. Az első ütem során a biztosító és a virágbolt, azaz a Dózsakert 58-62. közötti járdaszakasz nem lesz járható, a gyalogosok azonban - a nemrégiben átadott kerékpárúton közlekedve - három átjárón is eljuthatnak majd az üzletekhez: a korábbi és az új buszmegálló melletti, valamint az Erdész utcai kereszteződésnél lévő gyalogátkelőnél lévő aszfaltozott szakaszokon.

A dózsakerti beruházás a tervek szerint a jövő év első negyedére készülhet el-írja a városi honlap.

Mi tényleg nagyon örülünk Dózsakert felújításának, csupán azon lamentáltunk, hogy mit tudhat az Extreme Park nevű cég?  És mitől lett ilyen sikeres az utóbbi időszak közbeszerzésein Tatabányán?

Csak az esélyegyenlőség miatt gondolkodtunk el ezen, nincs a városunkban másik cég, aki el tudná ellátni ezt a feladatot?

Biztosak vagyunk benne, hogy minden ilyen típusú projektre egyenlő esélyekkel pályáznak a cégek, de valamiért mindig csak egy valaki marad talpon e vidéken. Vagy nincs másik cég széles e megyében és megyeközpontban, aki hasonló dolgokkal foglalkozik, és képes lenne megoldani a feladatot? Nyilván…

 

Címlapfotó: tatabanya.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr10012826792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása