Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Schmidt Csaba nyert Bencsik János ellen a multifunkcionális sportcsarnok ügyében

tatlatvany-kemsport_hu.jpg

A legújabb Magyar Közlönyben a kormány több határozattal osztott szét jelentős összegeket a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló fejlesztéseknek.

A hétfői Magyar Közlönyben több kormányhatározat is megjelent, melyekkel a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló fejlesztésekhez rendeltek pénzt Orbánék. Összesen így most 26,15 milliárd forint került kiosztásra, igaz, a támogatott beruházások több évre elhúzódnak, ennek megfelelően a pénzügyi támogatások is megoszlanak-írja az mfor.hu.

 

  • Dunaújváros a Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztéséhez 1,159 milliárd forintot kapott,
  • plusz a vidámpark és területének fejlesztéséhez még 439 milliót adott a kormány,
  • Békéscsabán a Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztése 2,956 milliárd,
  • a CsabaPark Gasztronómiai és Élménypark pedig 1 milliárdot támogatásban részesül,
  • Tatabányán a multifunkcionális csarnok 2019-ig 15,1 milliárdos állami támogatást kap,
  • Zalaegerszegen pedig a városi uszoda újul meg, amihez Orbánék 5,5 milliárdos anyagi segítséget adnak.

 

Tatabányán egy 6000 férőhelyes csarnok fog épülni, igaz, eredetileg bőven megelégedtek volna egy feleakkorával is. Mivel azonban Orbán Viktor a tatabányai látogatásán azt mondta: a városra bízza a döntést, azt támogat az állam, amit a város akar, a városvezetők a nagyobb létesítmény mellett döntöttek "ha már ingyen kapják azt". A polgármester egy évvel ezelőtt azt mondta: a 6000 férőhelyes sportcsarnok beruházása mindössze 35 százalékkal lenne drágább, az üzemeltetés tekintetében pedig 20 százalékkal több, mint a feleakkora létesítmény építése és fenntartása. Éves szinten 138 millió forint plusz rezsivel kell számolni a nagyobb sportcsarnok esetén. A hétfői Magyar Közlöny egy másik határozata nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a sportcsarnok beruházását, vagyis a különféle engedélyek megszerzése és a hatósági ügyintézés sokkal gyorsabban mehet.

A régebbi nyilatkozatokból is kiderült, hogy Bencsik János nem, vagy nem szívesen támogatta a 6000 férőhelyes komplexum kialakítását, az országgyűlési képviselő megelégedett volna egy kisebb, szerényebb csarnokkal is. Valószínűleg emiatt jobban kiéleződött konfliktus az egykori és a mostani városvezető között, szemtanúk szerint még kiabáltak is egymással. Ráadásul ezt a csatát most Schmidt Csaba nyerte.

Egyébként sokak szerint inkább egy uszoda kellene, mert a versenyzők ( úszók, vízilabdázók) sem tudnak rendesen edzeni, a lakosság pedig jóformán igénybe sem tudja venni a mostani uszodát, pedig sokan járnának úszni Tatabányán.

 

Címlapfotó: kemsport.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7612824164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása