Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Miért nem pályáztatják meg a Gerecse kapuja működtetését?

gerecse_k_kemma_hu.jpg

A holnapi közgyűlésen dönt a városvezetés arról, ki működtesse majd a jövőben a hiper-szuper turisztikai látogatóközpontot.  

A város az építésre kapott 514 millió forintot, vállalta az évi 270 napos nyitvatartást, plusz a fenntartási idő végéig a 10 ezer fő/ év látogatószám- növekedést, ami azért elég húzós, ha jobban belegondolunk.

A Gerecse kapuja műszaki átadása várhatóan 2018 júliusában lesz. Az épületben lesz majd étterem, ajándékbolt, Via Ferrata kölcsönző és interaktív kiállítótér, jelentsen ez bármit.

Az előterjesztés nagyon helyesen azt a megállapítást teszi, hogy még a kivitelezési szakaszban határozzák meg a működtetőt, és természetesen ki más javasolnak, mint az Agora Nonprofit Kft-t. Értem én, hogy ez egy kényszeres központosítási törekvés, de miért nem helyezik piaci alapra az egészet, miért nem pályáztatják meg a működtetést?

A Vértes Agorája egyébként egy jól működő és egyre jobban fejlődő közösségi központ, de lehet, hogy sok lesz nekik még ez is. Félő, hogy túl sokat pakolnak a hátukra.

Nem hiszem el, hogy ne lenne a városban vagy a környéken más üzemeltető, aki profin tudná működtetni a Gerecse kapuját, esetleg új ötleteket, nézőpontokat behozva.

Úgy látszik, a városvezetés nem képes nyitni az új gondolatok felé, be vannak görcsölve szépen.

 

Címlapfotó: kemma.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!




A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7012787336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása