Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A tatabányai fejlesztések visszásságai, avagy így jár az a polgár, aki kérdezni mer egy politikustól

regi_korhaz.JPG

Az írás címe okán, ami lehet megszólítás is, úgy gondoltuk, hogy  velünk is üzenne szeretne az a hölgy, aki ezt a levelet közzétette a Tatabányán Hallottam Facebook-csoportban.

Boldogulj Tatabányán !!!

Bencsik János úr nyilatkozta, a Gőzfürdő jelenlegi állapotában nem felel meg a mai elvárásoknak, sajnálja, hogy az Óvárosi betegeknek nehézkes lesz a kórházba a közlekedés (mozgásrechabilitáció), de a városrész más részeiből is nehézkes Óvárosba jutni a betegeknek. Elavult a Gőzfürdő épülete és a tatai rechabilitáció fekvőbeteg osztályát is az újonnan épülő szárnyba költöztetik.

gozfurdo.jpg

Mikor említettem, hogy akkor a Gőzfürdő épületének sorsa is megpecsételődött, mint a többi jelenleg üresen álló épületek sorsa, az enyészeté fognak válni a szemünk láttára, mert mi itt lakók ezt látjuk mindennap, aztán Óváros már úgy fog kinézni, mint Mésztelep. A válasz: ezek az épületek az állam tulajdonában vannak, nem a városéban. De én és még sok ember semminek nem tudunk örülni, mert van felújított Népház, van felújított Május 1 park, lesz szép Liget, lesz 2 év múlva a kórház helyén katolikus gimnázium, felújított véradóállomás, közösségi ház.

Mikor kérdeztem, hogy a volt posta épülete, a közösségi ház milyen célt szolgál, mert az itt lakókét biztos nem, mert ott semmilyen mozgás nem tapasztalható, milyen közösségi ház az ilyen? Szép kívülről, ez igaz, de ha maradt volna posta a felújítása után, akkor bizony szolgálná az itt lakókat, mert nem kellene legyalogolni, lebuszozni nyári hőségben, télen hidegben a Kormányhivatal épületébe postai ügyeket intézni.

volt_posta.jpg

Kérdeztem, mi lesz az omladozó volt rendelőintézet épületének sorsa, nem kaptam rá választ, pedig elvben 2 év múlva patinás katolikus gimnázium fog mellette állni. Kérdeztem, hogy a majd üresen álló Gőzfürdő épületét, a volt nyugdíjfolyosító,TB, földhivatal épületeit miért nem lehet önkormányzati bérlakásokká alakítani, a válasz, ezek az épületek állami tulajdonban vannak, de a városnak, amúgy sem lenne pénze az alacsony bérleti díjak mellett felújítani a lelakott lakásokat.

Írtam, lehetne olyan szerződést kötni a bérlőkkel, ami ösztönözné őket arra, hogy ne lakják le a lakásokat. Sok tatabányai lakosnak nem kellene havi 80-100 ezer Ft albérletet  + rezsit fizetni. Hát nem. Inkább váljon minden üresen álló épület az enyészeté, és mert mindezt megírtam, megkaptam, hogy én semminek sem tudok örülni.

Jó, hogy ezt Bencsik János úr biztosra tudja, ismeretlenül is. Szóba hoztam azt is, hogy hány éve ígérik a Cifra Palota felújítását. Minden évben ígéret marad, az állaga folyamatosan romlik, látjuk is sajnos. Az ígéret most is megtörtént, hogy fel lesz újítva eredeti állapotában. Írtam, mi akik itt élünk, napi szinten tapasztaljuk mindezt, bizony tudok, tudunk örülni annak, ha valami megszépül, de egészen más szemmel látja a történéseket, aki csak akkor jár erre, ha át kell adni valamit, amit felújítottak, aztán ennyi.

regi_pu.jpg

Itt is emberek élnek nem csak a Fő tér környékén, vagy Dózsakertben. Sajnálom az újvárosiakat is, akik joggal panaszkodnak,hogy milyen állapotban van a régi buszvégállomás épülete és környéke, és ott van a piac lehetetlen helyre való költöztetése. Ott sincs szavuk az ott lakóknak. A tatabányai szemétszállításban is óriási gondok vannak, pedig nem kis pénzt fizetünk érte. De Tatabánya kórházát újabb szárnnyal kell bővíteni, Tatabányának kell nagyobb sportcsarnok, mert nekünk ez a jó. Ezt eldöntötték, ugyanúgy, mint azt, hogy Tatabánya a legboldogabb város. Nagyon jó nekünk!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1512754858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása