Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Októbertől nem kell fizetnünk a telefonok függetlenítéséért

fuggetlenites_net.jpg

Akinek nem nagyon sürgős, érdemes kicsit várnia a mobilszolgáltató-váltással. Október végétől ugyanis a magyarországi szolgáltatók nem számíthatnak fel díjat a telefonok függetlenítéséért.

Mind a vállalkozások, mind a lakosság hálózati korlátozással rendelkező készülékeinek függetlenítése díjmentes lesz október 24-től a törvényi szabályozás változásának köszönhetően – hívja fel a figyelmet közleményében a SciamuS. A telekommunikációs tanácsadó cég ezért azt javasolja, hogy aki a közeljövőben készülék-függetlenítést tervez, és megteheti, az várja meg a díjmentes időszakot. Különösképpen igaz ez vállalatokra, akik szolgáltató-váltás miatt eszközeiken tömegesen kénytelenek a SIM-lock-ot feloldani -írja a kamaraonlien.hu.

A hálózati korlátozás a mobilszolgáltatókkal egyidős jelenség: az előfizető bizonyos kedvezmény ellenében vállalja, hogy a szolgáltatóknál vásárolt készülékei csak azok hálózatán működnek, más szolgáltató SIM-kártyájával nem. A korlátozott készülékeket a szolgáltatók a hűségidő lejárta után ma még díjfizetés mellett függetlenítik.

Az Országgyűlés június 15-én fogadta el az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítását. A jogszabály szerint: "A határozott idejű előfizetői szerződés lejártát követően a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként használható legyen (hálózat-függetlenítés)".

Eltérő összegeket spórolhatnak meg az ügyfelek a különböző szolgáltatóknál az új törvény után, de egyvalami továbbra is érvényes lesz: ha nem járt le a hűségidő, vagy a szerződés értelmében valamilyen összeggel tartozik a szolgáltatónak a feloldást követően, ezt meg kell fizetni – teszi hozzá a SciamuS.

 

Címlapfotó: függetlenítés.net

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3712733408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása