Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hogyan kerül a fűtéskorszerűsítési pályázatba a kukák zárhatóvá tétele? Lehet, hogy fűtött kukák lesznek Tatabányán?

schmidt-hidas-penz-kuka.jpg

Régebben már írtunk arról a pofátlanságról is, amely szerint akkor lehet pályázni fűtéskorszerűsítésre, ha a lakók vállalják a kukák zárhatóvá tételét.

Ez a zsarolás közeli téma most újra felvetődött a városi közbeszédben.

Ugorjunk neki a dolognak ismét.

A júniusi közgyűlésen elfogadták a Tatabánya Rezsicsökkentés fantázianevet viselő pályázati előterjesztést (amelyet ITT olvashat), amelyben szó sem volt a cikk végén említett két fontos feltételről, magyarán szólva még a közgyűlés egy részét is hülyének nézték.

Maga a kiírás, az alábbiakban foglalható össze:

Tatabánya önkormányzata pályázatot hirdet távfűtött társasházak és lakásszövetkezeti épületek részére fűtési hálózatuk korszerűsítésére.

Nyilván alapfeltétel, hogy 50%+1 szavazattal a lakóközösség támogassa a pályázatot.

A pályázatot a közös képviselő nyújthatja be a keret kimerüléséig.

A támogatás mértéke: beruházási költség 75%-a, vagyis a tervezés, kivitelezés és műszaki ellenőrzés ¾-e.

Lakóközösségeknek a 25% önerőt 36 hónap alatt kamatmentesen kell törleszteni, vagy egy összegben kifizetni, lehet választani.

Fontos, hogy sok mindent támogatnak, de nem mindent. Amit támogatnak:

-    Radiátorszelepek cseréje termosztatikus szelepekre

-    Alsó radiátor elzáró beépítése

-    Költségosztók telepítése

-    Hidraulikai szabályozhatóság kiépítése

-    Légvezetéki hálózatok felülvizsgálata

Amit nem támogatnak:

  • radiátor csere

RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS ITT!

A pályázatok beérkezési sorrendje határozza meg, hogy melyik pályázat részesül támogatásban a rendelkezésre álló forrás keretéig.

Azt gondolná a gyanútlan tatabányai polgár, hogy milyen klassz, végre rájönnek, hogy az a legolcsóbb energia, amit el sem fogyasztunk, ezáltal ki sem kell fizetnünk.

Ehelyett a pályázati kiírásba belekerült két nagyon kemény és pofátlan pont, szó szerint idézzük, mielőtt ránk fognák, hogy rosszindulatúak vagyunk:

A  PÁLYÁZAT PÉNZÜGYI FELTÉTELEI:

b)   A beruházás önrésze a tervezési és kivitelezési költségek 25%-a. A kivitelezést és tervezést a T-Szol Zrt. végzi fővállalkozóként. A sikeres pályázók az önrészt egyösszegben, vagy a sikeres műszaki átadás-átvételtől számított 36 hónap alatt egyenlő részletekben fizetik meg T-Szol Zrt., mint kivitelező részre azzal, hogy előtörlesztésre lehetőség van.

Magyarán szólva jön a jól bevált T-Szol árazás, ahol nincs beleszólás ezáltal semmibe, lehet fizetni, mint a katonatiszt.

A  PÁLYÁZATON  VALÓ  RÉSZVÉTEL  FELTÉTELEI:

e)   Pályázó nyilatkozatban vállalja, hogy a pályázattal érintett társasház, lakásszövetkezeti lakás területén az általuk használat hulladék gyűjtőedényzet elkerítéséről és a kerítés zárhatóvá tételéről gondoskodik 2018. szeptember 30-ig.

Ez pedig a pofátlanság csúcsa. Mi köze a kukák zárhatóvá tételének a fűtési rendszerhez?  Lehet, hogy fűtött kukákat kapnak a tatabányaiak?

 

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9412732514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása