Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Laptop és mobiltelefon volt a vesztegetés tárgya

laptop_moderniskola_hu.jpg

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az 57 éves tatabányai elkövetővel szemben.

Az asszony évek óta élelmiszer biztonsági felügyelőként dolgozott, ennek keretében végezte a közegészségügyi és járványügyi ellenőrzéseket. A férfi a cégein keresztül éttermet, illetve üzemi étkezdét működtetett, ahol az asszony többször tartott ellenőrzést, így ismerték egymást, közöttük jó viszony alakult ki.

Az asszony elhatározta, hogy vásárol két laptopot, ezért 2016. május 14-én telefonon felhívta a férfit és megkérdezte, megveheti-e azokat a férfi egyik cégének nevére. Az elkövető azt is elmondta, hogy a vásárlás összeget így csökkentené, illetőleg a számlák után a férfi ÁFA-t igényelhetne vissza, melynek összegét a férfi fizesse meg neki. A cégvezető ebbe beleegyezett, ezért az elkövető megvette a laptopokat 860.480 forintért.

Nem sokkal később az asszony ugyanilyen kéréssel fordult a férfihez, majd három mobiltelefont vett, összesen 884.880 forintért.

A férfi megkapta a számlákat, majd az ÁFA összegét – 371.062 forintot – átadta az asszonynak.

Az ügyvezető mindkét esetben a hosszú időre visszanyúló munkakapcsolatra figyelemmel teljesítette az elkövető kéréseit.

A férfi a valótlan számlákat a cég könyvelésében szerepeltette, ezáltal jogosulatlanul igényelt vissza 371.062 forintot, így vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A férfivel szemben költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

Az élelmiszer biztonsági felügyelőt a főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és költségvetési csalás vétségével vádolja, akinek büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

 

Címlapfotó: moderniskola.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3812716428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása