Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Drága vagy olcsó a tatabányai Gyémánt Fürdő?

termalfurdo_gyemant_tatabanya_1.jpg

Javában dübörög a nyár, a strandok, élményfürdők főszezonja. Körbenéztünk élményfürdő fronton, hogy a Gyémánt árai hol helyezkednek el.

Megnéztük a győri, komáromi, esztergomi és az  agárdi élményfürdőket is, hogy állnak ők a belépőkkel és a lehetséges kedvezményekkel.

A Gyémántban találtunk egyedül külön csúszdajegyet, amely akkor fizetendő, ha minden csúszdát igénybe szeretnénk venni.

Ez a csúszda jegy felnőtteknek 600Ft, gyerekeknek 450Ft-ot kóstál. Ilyen külön költséggel a többi helyen nem találkoztunk.

Ezért mi azzal számoltunk, hogy ha már élményfürdő, akkor csúszda is.

Az összehasonlítás kedvéért vettünk egy 4 tagú családot, 2 felnőttel és 2 gyerekkel és megnéztük, hogy mennyit kell fizetnünk a belépőért.

Először azt hasonlítjuk össze, ha Tatabánya kártya nélkül megyünk be.

Tatabánya  7950Ft hétközben / 8550Ft hétvégén

Komárom   6050Ft

Esztergom  7000Ft

Győr          8900Ft

Agárd        9200Ft

Ha itt lakunk és van Tatabánya kártyánk, akkor az alábbi összeget kell fizetnie a családnak:

hétköznap: 6300Ft

hétvégén:   6700Ft

Akkor még spórolhatnak a kedves olvasók, ha nem akarnak a gyerekekkel csúszdázni, akár egy ezrest is.

Szóval úgy tűnik Tatabánya kártyával megéri a Gyémántba menni, az egy más kérdés, hogy ezért csupán nem lenne érdemes, megoldható lenne a lakcímkártyával.

Sokakban felmerült már a kérdés, hogy miért nincs három vagy négyórás jegy a Gyémánt Fürdőben, ezt is megnéztük a fenti helyeken.

A helyi illetékesek szerint alapvetően a három illetve négyórás jegy bevezetésének technikai akadályai vannak, gyakorlatilag az összes be-és kiléptető rendszert át kellene építeni, ahhoz hogy ezt meg tudják valósítani, amelynek a költsége nagyjából 25 millió forint lenne. Ráadásul szerintük a kerítéseket is meg kellene erősíteni, mert félő, hogy kiszökdösnének a kedvezményes jegyet váltók.

Szerintünk talán ez nem életszerű, de fogadjuk el.

Ezen felül a fürdő számlázási rendszerét is jelentősen meg kellene reformálni a három és négyórás jegyek bevezetésével szerintük, vagyis jelenleg nem aktuális itt a Gyémántban.

Ehhez képest két helyen is találtunk 2 illetve 3 órás jegyeket, amelyet a nap bármely szakában igénybe lehet venni, egy egyszerű karóra segítségével tudják az adminisztrációt kezelni, ott valószínűleg nem szöknek ki a kerítésen a fürdőzők.

Általában a kedvezmény mértéke nem túl jelentős, a belépőhöz képest kb 2-300Ft.ot lehet megspórolni fejenként az egész napos jegyhez képest.

Azt már mi vetjük fel, hogy kedvezményes áru jegyek jelenthetnének megoldást, például a szociálisan rászorulók esetében, ami viszont már önkormányzati döntést igényel.

 

Címlapfotó:termalfurdo.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5312716998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása