Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Aljas húzással hozzák kényelmetlen helyzetbe a tatabányai kórházigazgatót is a politikusok

szentborbala-korhaz-tb-24-hu.jpg

Méltán nevezhetjük undorító húzásnak azt a sorvezetőt, amelyet nemrég adott az irányított felháborodáshoz a kórházigazgatóknak főnökük, az állami tulajdonos.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) egy nyílt levelet készített, melynek aláírásával az intézményvezetők kifejezhetik rosszallásukat az egészségügyet ért, bár általuk konkrétan meg nem nevezett „igaztalan támadások” miatt. A Népszava úgy tudja: a „különös kérést” a múlt héten Lakatos Márk, az Emmi kommunikációs főosztályának vezetője el is juttatta a címzettekhez.

A levél elejéből egy kis érdekes részlet:

„Nyílt levél a magyar média képviselőinek

Mi, az egészségügy kiemelt gyógyító intézményeit képviselő vezetők fokozódó aggodalommal szemléljük a kórházvilágot az elmúlt időszakban folyamatosan érő, egyre kíméletlenebb és sokszor igaztalan támadásokat.

Hivatásunknál fogva mindenkinél jobban ismerjük az ágazat régóta tartó problémáit. Azt ugyanakkor – évtizedes szakmai múlttal a hátunk mögött – mindannyian tapasztaljuk, hogy a magyar egészségügy javuló pályára állt az elmúlt években. Az egészségügyi fejlesztések elsősorban vidéken, de Budapesten is érezhető mértékben járulnak hozzá a betegellátás javuló körülményeihez…”-írja a nepszava.hu

Azt hiszem, ha itt befejeznénk a cikket, már az elég lenne, hogy sok embernek kinyíljon a bicska a zsebében, pláne, aki sokat szokott kórházba vagy különböző rendelésekre járni.

Nem tudom, hogy aki a javuló pályára állt magyar egészségügyről hallucinál vajon milyen cuccot vett be, de adhatna nekem is, hátha extrém rózsaszínben látnám én is a világot.

Külön pikantériája a levél-ügynek, hogy az elképesztő állapotokat, eseteket bemutató cikkekben, riportokban nem az orvosokat és az egészségügyi személyzetet szokták bírálni, hanem érthető módon a körülményeket, a fenntartót és a rendszert, amelyre ugye a legnagyobb hatással a kormány van.

Sokszor inkább a média segíti hozzá, az egészségügyben dolgozókat, hogy legalább fölhívják a figyelmet az áldatlan állapotokra.

Tényleg a helyi kórházak igazgatóit akarják céltáblának kiállítani a fenntartók? Vajon ők a hibásak az orvos-, és nővérhiányért, az alulfinanszírozásért, a kirakat beruházásokért, azért hogy a humánerőforrás hiánya miatt osztályokat kell bezárni már egy megyeszékhelyen lévő kórházban is?

Vajon tényleg  azt hiszik, hogy emberek bekajálják azt is, hogy az igazgatók vagy az orvosok a felelősök azért, hogy inkább betonba öntik a pénzt, amiből nagyon sokat zsebre lehet tenni, mintsem  bérfejlesztésre költenék?

Ezek persze költői kérdések, főleg itt Tatabányán, ahol a városvezetők maguktól elköltenek 3,5 milliót migránskampányral, ahelyett, hogy azt a pénzt odaadnák az ápolóknak például. Ahol megcsonkítják a gyermekorvosi ügyeletet, mert azt gondolják, az ilyeneken kell spórolni. Asszisztálnak szépen, kérdés vagy kétely nélkül, mert az minek.

Akik ezt a levelet kitalálták, azt a látszatot szeretnék kelteni, mintha az összes egészségügyi botrány, a mindenki által tapasztalható hiányosságok csupán a média túlkapásai lennének, ehhez akarják felhasználni, mintegy gombnyomásra a kórházigazgatókat.  

Merje valaki nem aláírni a dokumentumot, majd nem kap a kórháza egy fillért sem, vagy véletlenül leváltják a kórház éléről, nagyjából így működhet a rendszer. Az, hogy utána ki, hogyan tud majd otthon a tükörbe nézni, a politikát nem érdekli.

Úgy látszik, elkezdődött az emberek nyilvános lojalitás próbája, amelyet a rendszer megkíván.

A jövő kérdése, hogy Bencsik János és Schmidt Csaba lesznek-e olyan bátrak, hogy szembe menjenek saját pártjukkal ebben a kérdésben és felemeljék szavukat az itt élőkért.

címlapfotó: 24.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6412686339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása