Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Osszuk ki közösen a Tatabányai Aranyseprű Díjat az arra érdemes képviselőnek

utcasepres02.jpg

Tatabánya adottságai miatt, egy üde, gondozott növényekkel teli, tiszta hely lehetne, ha törődnénk vele: mi lakók és az önkormányzat is. Szerkesztőségünk arra gondolt, hogy megalapíthatnánk egy Aranyseprű-díjat a városban. Hogy mi is az Aranyseprű-díj és miért van szükség rá?

Már nagyon sok cikket írtunk arról, hogy városunk sok helyen szemetes, sok a le nem vágott/otthagyott fű, régóta kátyús útszakaszok tömkelege és láthatóan  a városvezetés nem képes megoldani ezeket az áldatlan állapotokat.

szemet20170613_01.jpg

jarda-pup-koskarolyutca.jpg

Egy-két vérszegény intézkedéssel illetve teljesen hibás rendeletekkel is próbálkoztak, mint a kukák elkerítése, ha éppen van EU-s pénz, akkor zajlik némi csigalassú látszat útépítgetés, de semmi több.

Nekünk itt élőknek is természetesen van felelősségünk a helyzet ilyetén alakulásában, ezt nem lehet tagadni.

Megfelelő ösztönzőkkel a helyes irányba lehetne a lakókat terelni az már biztos.

Azt hihetnénk, hogy pl. a közterület-felügyelőknek ez is lenne a dolguk, főleg szemét fronton. De nem nagyon látjuk őket a terepen, néha elhúz az ember előtt egy közteres autó, és ennyi. A kérdés az, vajon merre kószálnak?

Közmunkásból sem látunk annyit a parkokban, utcákon, tereken, mint régebben. Mintha elnyelte volna őket a föld, vagy inkább a különböző intézmények munkaerőhiányát igyekeznek velük megoldani?

Hol vannak Tatabányáról az utcát seprő járművek, a locsolóautók vagy a lombporszívók, ki tudja? Marad a kézi erő, seprű, lapát? Talán haladni kellene a korral. Miért kell a szükséges növényzet levágása után, szinte minden esetben napokig, időnként hetekig otthagyni?

Nem is érdemes folytatni a sort!

Nos, kedves olvasók, ezért gondoltunk egy merészet, és úgy döntöttünk, érdemes lenne megalapítani ezt a díjat, és az olvasóink segítségét fogjuk kérni az odaítélésében.

Egy képviselő rengeteget tud tenni az adott választókerületéért, sokszor büszkélkednek is, micsoda fejlesztéseket intéznek, és pénzt adnak stb.

Mi a nagyívű fejlesztések helyett azt képviseljük, csak egy apró, de normális hétköznapot rendezzünk meg, például eső után működjön a vízelvezetés, ne disznóólként nézzen ki a kukánk környéke, és sorolhatnánk.

Ebben legyenek a képviselők aktívak. És kik látják ezt a legjobban? Természetesen Önök, kedves tatabányai polgárok.

Mi így járulnánk hozzá a sikerhez, egy ilyen nyilvános szavazással.

A díjakat azok a képviselők kapnák első körben, akinek a körzetéből a legtöbb fénykép érkezne be az olvasóktól szeméthalmokról, kátyúkról, romos területekről, stb.

Önöktől pedig nem egyszerűen kérnénk egy szavazatot, hanem minden szavazat mellé fényképeket is természetesen.

Hajrá a Gondozott és Tiszta Tatabányáért

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7512627389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása