Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Elüldözzük a fiatalokat a városból, vagy újragondoljuk a kulturális koncepciót?

egyetemiradio_hu.jpg

Tatabányán is nagy gondot okoz a panelházak lakói számára az éjszakai hangoskodás, vagy a különböző szórakozóhelyekről beszűrődő zene, de van a dolognak egy másik oldala is, a fiataloké, ezt a kettőt kellene összehangolni.

Vannak olyan vélemények, amelyek szerint kiakasztó, hogy bizonyos emberek, lakók, nincsenek tekintettel egy város kulturális hagyatékaira, amelyeknek a zene és a fiatalok is szerves részei, és egy élhető városhoz hozzátartoznak az igényes szórakozóhyelyek és a koncertek is.

Ugyanis, ha minden fiatalt elüldöznek a városból, annak beláthatatlan következményei lesznek-vélekednek. Mondjuk, már régen menekülnek a városból, ez nem mostani fejlemény, és szinte az egész vidéki Magyarországra jellemző.

Bárhogyan is vélekedünk a dologról, azt azért tisztán kell látnunk, hogy új fontos egy jó kulturális koncepció, ami nem csak az evős-ivós és általában nívótlan zenéket játszó bulikat tolja az előtérbe, hanem a kultúrát, netán a magas kultúra egyes rétegeit is.

És ez is az önkormányzat egyik nagy feladata. Lenne. Nem mondom, hogy nincsenek igazán jó kulturális programok Tatabányán, de a koncepciót nem látok, maximum, hogy minden ilyet egy helyre koncentrálnak, mikor el lehet osztani a város az egész területén a programokat.

Ha más városrészekben csak az igénytelen "tucc-tucc" és mulatós zenés késdobálók maradnak az nem lesz jó senkinek, főleg az ott élőknek nem.

De meg kell érteni azokat is, akik három műszakban dolgoznak és pihenni szeretnének, erre is ki lehetne dolgoznia megoldásokat a városvezetésnek, vagy legalább a párbeszédet támogatni.

Ott vannak a városrészek képviselői, ez is a feladataik közé tartozhatna például.

Címlapfotó:egyetemiradio.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3812626113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása