Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Kitiltották a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárműveket Dózsakertből és Bánhidáról- Éppen itt volt az ideje.

gyarmatitrans_hu.jpg

Amint azt a közúti közlekedésről szóló törvényi szabályozás is kimondja, a lakott területeket - különböző forgalomszabályozási eszközök segítségével - fokozottan védeni kell a közúti közlekedés károsító hatásaitól. Ezzel a célkitűzéssel összhangban a városvezetés arra törekszik, hogy Tatabánya gépjárműforgalmát folyamatosan optimalizálja, mérsékelje a közúti közlekedés emberre, környezetre káros hatásait-írja a városi honlap.

A közlekedésben résztvevők különböző  - gyalogos, kerékpáros, közúti, zöldterületi, parkolási stb. - igényeinek összehangolása sokszor csak bizonyos járművek teljes kizárásával, illetve nagyon indokolt esetben történő beengedésével oldható meg.  

Ennek jegyében a közelmúltban Dózsakert és Bánhida városrészeket szinte teljes egészében mentesítették a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjármű forgalom alól. A közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési szempontokat, valamint a lakosság komfortérzetét előtérbe helyező intézkedés nyomán Dózsakertbe (kivéve az Erdész utat, valamint a Vadász utca bizonyos szakaszát) és Bánhida családi házas övezeteibe (kivéve a Bajcsy Zsilinszky és a Kossuth Lajos utca bizonyos szakaszát, Paradicsomkertet, és a Károlyi Mihály utcát), illetve a Síkvölgyi úton a Rehling Konrád utcai kereszteződéstől a város felé tehergépjárművel csak meghatározott céllal (lásd a térképen zölddel jelölve), illetve engedéllyel (lásd a térképen rózsaszínnel jelölve) szabad behajtani. Erre minden esetben figyelmeztető táblák, forgalomtechnikai jelzések hívják fel a gépjárművezetők figyelmét.

Címlapfotó: gyarmatitrans.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3212623989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása