Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Kilométerenként 100 millióból Tatabányáig épül kerékpárút, de hol van Schmidt Csaba a képről?

plolgik.jpg

A támogatási szerződés aláírásával újabb fejezetéhez érkezett pénteken az a TOP-os  projekt, aminek célja az Oroszlányt Tatabányával összekötő 1,1 milliárd forint értékű kerékpárút elkészítése.

A tervek szerint a nyomvonal 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útból áll majd,  számoltunk egyet: kilométerenként száz millióba kerül majd. A burkolat nélküli szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé.

Egy új kedvező kormányhatározat fényében tárgyalták meg a tennivalókat a településvezetők. Többek között az önkormányzatok kisajátítási eljárásainak befejezése, a régészeti feltárás elvégzése, a területek átminősítése, az alábányászottsági vizsgálat, a mezőgazdasági területek művelésből való kivonása volt a feladat, de a határidő is szorított, hiszen az engedélyeztetési eljárást 60 nap alatt kellett végigvinni.

Péntek délelőtt a polgármesterek számtalan dokumentumot láttak el kézjegyükkel az oroszlányi városházán, amelyek a projekt részletes költségvetésétől kezdve az ütemezésig, a finanszírozási módokig rögzíti a beruházási feltételeket.

Tatabánya és Tata térségében egyébként az elmúlt négy évben mintegy 25 kilométeres hosszúságban épültek kerékpárutak.

Az Oroszlány-Tatabánya szakasz egy nagyobb projekt része, amelyben a Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program keretében a szlovákiai oldalon Komarno és Karva között 25 kilométer hosszú kerékpárút épült.

Címlapfotó: oroszlany.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7512602321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása