Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Végetért a Bányászvárosok Találkozója

banyaszok-bvt-hu.jpg

2017.június 9-én kezdetét vette az idei év egyik legnagyobb volumenű eseménye, a Bányászvárosok Találkozója. A háromnapos fesztiválon vendégül látták péntektől Tatabánya a bányász múltjukat őrző Kárpát-medencei településeket, az eseményen neves fellépők mellett a városok csapatai szellemi és fizikai akadálypályán versenyeztek - mondták el a szervezők.

A Május 1. parkban péntek délután minden csapat dominórendszert épített, majd a hidakkal kötötték össze a csapatok asztalait, így a különböző alkotások egyszerre, egyetlen dominó eldöntésével szűnnek meg.

Pécs és Tatabánya polgármesterének 17 órai beszéde után a csapatok felvonulása következett, majd kisorsolták a játékosok színeit. A napot a Boban Markovic Orkestar koncertje zárta. A következő napon a Miner's Run akadályverseny futamaira került sor.

Az egy kilométer hosszú pályán a bányászok munkája közben előforduló feladatokat kellett teljesíteni, mintegy 15 próbatétel során. Délután a csapatok közös kvízjátékon mérkőztek meg egy televíziós vetélkedő mintájára.

Vasárnap a parkban gigantikus homokszobrot állítottak, majd a korabeli bányászújság, a Villám mintájára készült, de modern tartalommal megtöltött kiadványt osztanak szét a nézők között.

Címlapfotó: bvt.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr812587027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása