Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Legyen Könyvhét Tatabányán is?

konyvhet.jpg

Budapesten Könyvhét van: rengeteg program, rengeteg könyv. Nagyon sok ember találkozhat az írókkal, kiadókkal, vásárolhat könyvet valamivel olcsóbban.

Szóval jó buli.

Jó pár évvel ezelőtt Tatabányán is volt helyi Könyvhét ilyenkor. Ha jól emlékszem Dózsakertben voltak felállítva a pavilonok, még híres írókat is lehívtak, hogy emeljék az esemény fényét.

Aztán valahogy megszűnt.

Persze, lehet mondani, hogy nincs pénz, az embereket nem érdekli, satöbbi. Azért egy magára valami adó városnak illene ilyenkor szerveznie egy saját Könyvhetet. A városi sör mellett adjunk már egy kicsit a kultúrára is.

‘Ha már van Agoránk, miért ne lehetne ott egy nagy könyves felhajtást csinálni? Vagy kivinni az egészet az Árpád térre, esetleg a Május 1. parkba. Lehetne egy csomó koncert esténként, csak akarni kell. Meg lehetne mutatni, hogy a magaskultúrát is támogatja a város.

Ha lejön egy híres író, és mond egy jó kis megnyitó beszédet, arra odafigyel az országos média, az jó lehet a városnak is.

Jó, ha igazságos akarok lenni, lesz egy-két program, amire rá lehet fogni, hogy a Könyvhét miatt van. De igazi, jól megszervezett Jó Szerencsét! Könyvhét mikor lesz?

 

Címlapfotó: orientpress.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6012582989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása