Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Tatabányai anzix avagy flex, kutya, kocsma, hogy mindenki élvezze!

flex-kutya-kocsma.jpg

Milyennek éljük meg a hétköznapjainkat Tatabányán? Itt egy plasztikus leírás a kocsmakörnyéki feelingre, amit egy kedves olvasónk írt nekünk. Sokan találkozunk hasonló dolgokkal, sajnos. Az együttélés szabályait egy kis odafigyeléssel könnyebb betartania mindenkinek, picit figyeljünk a körülöttünk élőkre, a szomszédokra, és máris jobban érezzük magunkat, jobb hely lesz városunk. Ez csak közös “munka’ eredménye lehet, mindenkinek meg kell tenni érte a magáét.

Higgyék el, megéri.

Itt a jobb idő, nálunk kezdődik a "minden ablakot alaposan be kell zárni" időszak. Ugye milyen rossz ezt még olvasni is? Pedig így megy ez errefelé....hosszú, nagyon hosszú évek óta.

30 fokos lakásokban élünk zárt ablakoknál! Mondhatnám, hogy valaha ez a környék volt a legszebb...mondhatnám, de vajon ki emlékszik már erre?! Pocsék egy szomszédunk van. Hatalmas termetű ...XXXL-es méretében terpeszkedik az "ősfák" közt, uralva mindent. Tavasszal új frizurát, új ruhát, most új futőművet kap. Úgy készül mint a Luca széke. Már fel sem tűnik a 24 órás részegség, az autótuningolás, a parkoló autók várakozás alatt bömbölő zenéje nappal, mert elnyomja a "sikító" éles hangja és a csecsemő sírás. Edzeni köll a gyereket. Egyszer átveszi az üzletet.

Az esték? Hm...mit mondjak?! Az egész napos fúrás-faragás, piások ordibálása után az esték a legembertpróbálóbbak. Amikor eljön az este, Te mit teszel? Nyilván elfáradtál a munkában, de akkor is ha otthon tetted a dolgod egész nap...pl. gyerekeket nevelsz, idős beteget gondozol, vagy épp otthonról dolgozol. Ja, hogy Te éjszakás vagy? Akkor nagyon jó helyen laksz! Nálunk nem lehet sem éjjel, sem nappal aludni.... egy percet sem! Hajnalig a fiatalok hangoskodnak az utcán, hajnaltól az öregek. Minden hajnalban láda/rekeszcsapkodás, boltos mindent betöltő orgánumával kísérve, alkeszek rigókat felülíró örömködése. Egészen üdítő tud lenni, mikor a hangszigetelt, zárt ablakaidon keresztül hallod ahogy a helyi kocsmakórus a bolt elé kikötött ebek kíséretével megénekli, hogy Tatabánya a legboldogabb város.

Sötétedik...hulla fáradt vagyok. Semmi másra nem vágyom, mint a jó puha ágyra és egy kis csendre. A remény hal meg utoljára...talán a ma este jobb lesz... Bekapcsolom a TV-t, összpontosítok "Izaurára", de nem nagyon megy. Valaki épp kikötött egy kutyát, míg sorban áll a zsemléért, mert hát nehogy má' megvegye olcsón a frissen sültet a LIDL-ben...lenézik a haverok ha nem a kisbótba vásárol ...na! Van itt pénz...

A kutya először csak panaszosan nyüszít, majd hangos csaholásba kezd. Ettől a kocsma "saját" részege sűrű "húhaanyázás" közepedte indul a bokorhoz könnyíteni magán...épp az ablakom alatt. Csendesen kiszólok...én ezt nem mutogatnám, mert még horogra sem érdemes...de nem veszi a lapot...ennek már mindegy! Sötétedik, ilyenkor átalakul a környezet. Akik nappal voltak kint az utcán eltűnnek...felváltják Őket. Itt a nyár....ablak becsuk, ajtón hét lakat, sötétedés után kijárási tilalom.

Aztán még az is eszembe jut, hogy van játszótér, de a bolt előtt üvölteted a gyerekeidet még este is. Nyilván ott jobban csúszik a beton a roller alatt. Van házad...otthonod...de a kocsmában tartod a "családi napokat". Lehet, hogy én vagyok túlérzékeny (mondjuk akkor nem panaszkodna a lakók többsége a környéken), de nem hiszem el, hogy muszáj a lakóházak ablakai alá kitenni a kicseszett sörpadokat, meg a nyugágyakat. Nem szanatórium ez hanem lakóövezet! Szórakozzanak a vendégek bent.

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4912564817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása