Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Mit hozhat a Szent Borbála Árpád-házi Szent Erzsébet  Kórházösszevonás

tb-tata-korhaz01.JPG

A tatai és a tatabányai kórház összevonása kapcsán jártunk utána, mit várnak ettől a lépéstől

Információnk szerint kórházakat is váratlanul érte a dolog, bár azt azért tudni kell, hogy a két kórház összevonása már évek óta porondon volt.  Konkrétumokat a közelmúltig nem tudtak, sőt, úgy tűnt, hogy nem is lesz integráció.

Rögtön felmerül kérdésként, hogy a két kórház összevonása együttjár-e valahol akár Tatán akár Tatabányán osztály vagy szakrendelő bezárással.

Jelen állapot szerint nem lesz sem osztály, sem pedig szakrendelő bezárás az összevonás miatt. Az osztálystruktúrákban sem lesz változás, nem is lehetne, mert különböző profilú kórházakról van szó.

Alapvetően az összevonásnál szóba került egyfajta gazdasági egység. A két kórház eddig is szorosan együttműködött: már évek óta a Szent Borbála adta a labororvost és a gyógyszertári hátteret Tatára, valamint a műszak egy jelentős részét is.

Munkaerőhiánnyal küszködik az egészségügy, ezt mindenki tudja. Az összevonástól azt remélik, hogy gazdaságosabban tud majd működni a két intézmény háttértevékenysége.

Feltehetünk egy álnaív kérdést, vajon az összevonástól a fizetések magasabbak lesznek?

Önmaguktól természetesen nem fognak emelkedni a fizetések, de ha sikerülne  pénzt spórolni, annak egy részét fordíthatnák béremelésre, vagy újabb beruházásokra is.

Igazából a költségek és a munakerőgazdálkodás szorosan összefüggő problémaköre volt ennek az egésznek a mozgatórugója. De a változás az orvosi és a szakápolói létszámot nem érinti, nem lesz sem több, sem kevesebb szakember egyik helyen sem.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük! 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9612561227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása