Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Megújul két bölcsi

allitsukmeg-bolcsode.jpg

Az első ütemben a Tatabányai Egyesített Bölcsődék öt telephelye közül a közeljövőben két helyszín újulhat meg egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően.A 361 986 729 forint európai uniós támogatás segítségével infrastrukturális és szakmai fejlesztések valósulnak meg elsőként a székhelyintézményben.

A Tatabányai Egyesített Bölcsődék Újváros központjában található Székhelyintézménye jelenleg 10 csoporttal működik, összesen 108 gyermeket látnak el. Az épület az 1970-es években épült.

A fejlesztés eredményeként, az energiahatékonysági intézkedések keretében a rendszeresen beázó, jelenleg lapostetős épületre, az elöregedett meglevő tető helyett alacsonyhajlású magastetőt alakítanak ki. Kicserélik a nyílászárókat és homlokzati szigetelést is kap a bölcsőde.

Akadálymentessé alakítják a pavilonok bejáratait, babakocsi tároló, új szélfogó és előtető épül. A csoportszobákba új, antibakteriális PVC burkolat kerül, és kicserélik a beépített szekrényeket. Felújítják a vizesblokkokat, kicserélik a víz-, szennyvíz-, valamint a fűtési és villamosvezetékeket is, új és szabályozható radiátorokat építenek be. A gyerekeket sószoba várja majd a jövőben.

A bölcsődébe új eszközök is kerülnek, így például a gyermeki kreativitás megőrzésének és kibontakoztatásának érdekében csoportszobai játékok, de nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásfejlődést segítő és a mozgásigényt kielégítő eszközök beszerzésére is.

Az új eszközök az egyén sajátosságaihoz alkalmazkodva fejlesztik a gyermekek testi, kognitív és viselkedési szokásait, koordinációs képességeit, ritmusérzéküket, valamint hozzájárulnak a téri-tájékozódás fejlesztéséhez is. Az eszközök a régi elavult eszközök helyett kerülnek beszerzésre, a gyermeklétszámhoz mérten, amelyek az újszerű, komplex fejlesztést szolgálják. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7212550603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása