Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Vajon lesz-e ilyen tökös a tatabányai városvezetés?

varoshazatb-indafoto-hu.jpg

Budaörs „jogalkotással okozott kár” miatt beperelte a magyar államot.

A település vezetői szerint nem elég, hogy az állam elvette az iskoláikat, de még egy csomó pénzt is fizettetnek velük, arra hivatkozva, hogy az államnak sokba kerül a közoktatás átvétele

2017 január 1-től az utolsó iskolákat is elvették az önkormányzatoktól, nyilván az ehhez tartozó normatívával együtt, mondván, ha nincs oktatás, akkor az se jár.

Na most, ez még indokoltnak is tűnne, de bevezették az “önkormányzati szolidaritási hozzájárulás” nevű elvonást az iskolafenntartó önkormányzatok számára, ami alapján országosan több, mint 21 Milliárd forintot szed be ezen a címen az önkormányzatoktól az állam. Vagyis ismételten préselik azokat az önkormányzatokat, amelyeknek még voltak anyagi forrásaik és szándéka is arra, hogy iskoláikat fenntartsák.

Ezt elégelte meg Budaörs.

Erről az jut az ember eszébe, hogy jó néhány terület van, amikor egy város önkormányzatának  ki kell állnia és kőkeményen képviselnie kell az ott élők érdekeit, ha kell az állammal szemben is. Gondoljunk az oktatáson kívül, az egészségügyre, közlekedésre, hulladékkezelésre, hogy csak a legfontosabbakat mondjuk.

Aztán meg persze az is, hogy ez rettentő naiv fikció, mert ebben a vazallus rendszerben nem látjuk az akaratot egy ilyen, a tatabányai polgárokért történő érdekképviseletet a városvezetők részéről. Pedig egy erős állam erős önkormányzatokból és magabiztos öntudatos polgárokból áll. Nálunk Tatabányán melyik van meg ezekből?  

Vajon Önök szerint, a tatabányai városvezetés merne csak egy kicsit is ellentmondani a  kormánynak?

Tehát a budaörsiek valamit nagyon tudhatnak, ha ilyen lépésre képesek. Vagy nagyon vakmerőek.

Mindenesetre példaértékű dolog, az biztos. Hamarosan kiderül milyen eredménnyel teszik.

Wittinghof Tamással, Budaörs polgármesterével készült interjú a témáról: ITT

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljtatabanyan.hu

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3912607945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása