Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HIÁBA ANYÁZUNK TATABÁNYÁN IS, HA LASSÚ A NET! Kitolták a sebességmérő vizsgálatot

internet-655x360.jpg

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke adott magának 10 hónapot arra, hogy megvizsgálja a fix szélessávú internet sebességét, továbbá hogy meghatározza azt a maximális árat, amelyen az alacsony jövedelműek is hozzájuthatnak az ilyen internet szolgáltatáshoz.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének tavaly szeptemberi rendeletét módosítja két ponton úgy, hogy az idei augusztus 31-i határidőket kitolja 2022. június 30-ig-írja a napi.

Az eredeti rendeletben az NMHH elnökének idén augusztus 31-ig kellett volna lefolytatnia a helyhez kötött szélessávú internet-hozzáférés sebességét mérő vizsgálatot. Az előírt sebesség a következő:

  • rendes körülmények között elérhető letöltési sebessége legalább 8 Mbit/s,
  • rendes körülmények között elérhető feltöltési sebessége legalább 2 Mbit/s

kell, hogy legyen.

A másik pont szerint - szintén augusztus végéig - kellett volna meghatároznia az NMHH elnökének azt a maximális árat, amely az alacsony jövedelmű fogyasztó vagy a különleges szociális helyzetű fogyasztó számára is biztosítja a szélessávú internet igénybevételét. Az elnöknek a megfizethető árat a csatlakozás létesítése és a csatlakozáson igénybe vett szolgáltatások tekintetében külön-külön kell meghatároznia.

Mindkét pontnál 2022 június 30. lett az új határidő.

 

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr516678196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása