Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN IS HIÁBA KERESED KEDVENC BOLTI ELADÓDAT? Országszerte 10 ezren hiányoznak

boltielado-24-hu.jpg

Legalább tízezerrel kevesebben dolgoznak a boltokban a jelenlegi statisztikák szerint.

A járványos időszak visszavetette a boltos foglalkoztatást, mind 2020-ban, mind 2021-ben, döntő részben a különféle korlátozások, kényszerű boltbezárások miatt. A legfrissebb statisztika szerint a boltos világ még mindig a járvány előtt szint alatt mozog a foglalkoztatásban, 10 ezerrel kisebb a létszám - derítette ki a blokkk.com szakportál.

Persze nem csupán ez, hanem az önkiszolgálási módok, kényelmi termékek terjedése is ebbe az irányba hatott. Sokszor a kedves vásárló maga emeli ki a hűtőből az előrecsomagolt felvágottat, vagy sajtféleséget, de ott az önkiszolgáló pénztár is például. 

Ennek ellenére a boltos világ kilábalásának egyik jele, hogy a járvány előtti szint fölé kúszott az eladókeresési láz. Szinte minden lánc egyre több eladót keres, ami egybevág az uniós trenddel is egyébként.

A járvány előtti időszak velejárója volt a munkaerő hiánya a boltokban, és ez is visszaköszönt a kilábalás nyomán. Sőt, nagyobbnak is tűnik első pillantásra valamivel, az álláshelyek meghirdetése nyomán a legnagyobb láncoknál.

Ne feledjük azért, hogy az elmúlt évek foglalkoztatási képe a boltos világ átalakulását tükrözi. 2019-ig évente 5-6%-kal nőtt a piac, de közben csökkent a boltok száma és formálódott a kereskedelem. Ennek két ága a meghatározó, az egyik a webáruházak száguldása (évi 30-40%-os megugrásokkal), a másik technológia váltás, az önkiszolgálás erősödése.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216675990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása