Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJ, TATABÁNYAI KATOLIKUS GIMI: jövőre jönnek a diákok, addig a Kossuth iskolában is tanítanak

szentmargit-bejarat-2022felirattal.jpg

Eredetileg tavaly decemberre ígérték a befejezését, most jó, ha idén decemberben befejezik, sok diák, a szüleik és a tanárok is várják már. Ebből talán sokan kitalálhatják, hogy az épülő Szent Margit Gimnáziumról van szó.

Ugyan Tatabányán található az ingatlan, de sem a beruházóhoz (az a Székesfehérvári Egyházmegye), sem a majdani iskola-üzemeltetéshez nem lesz köze a városnak. Ettől függetlenül sok tatabányai nebuló fog ott tanulni, illetve az épület állapota mégiscsak feltűnik minden arrajáró helyi lakónak.

A nyitásról az intézmény igazgatónője Turzáné Papp Erika még 2019-ben optimistán azt mondta, az első évben még végig itt lesznek a tanulók, 2020-ra tervezik, hogy két osztály költözik majd az új épületbe. 

A projekt kapcsán az egyházmegye vagyonkezelő képviselőjét, Dózsa Istvánt kérdeztük meg, mikorra várható az építkezés befejezése illetve arról is, a diákok mikor vehetik birtokba az új iskolát. 

Azt mondta, építkezés befejezését mostani állapot szerint a fővállalkozó szeptember végére ígéri, így optimista esetben az idei év októberében vagy novemberében vehető teljesen birtokba az iskola, persze az eddigiek fényében ezt ő sem tudta száz százalékos biztonsággal megígérni.

A tervek szerint, miután kinőtte a Botond utcai intézményt az iskola, az új épület birtokba vételéig a Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola üres tantermeiben is folyik majd az oktatás.

A projekt kivitelezése ez után is folytatódik, hiszen például a tornaterem most szerkezetkész állapotban van. Azt elmondta, hogy a beruházáshoz szükséges forrás teljes mértékben rendelkezésre áll. 

A teljes összegből  2019-ig folyósítottak 3,5 félmilliárdot, míg a 2021-es összeg 1 milliárd 244 millió forint, amelyet májusban kaptak meg.

Reméljük rendeződnek az ügyek a gimi körül, hiszen ha még emlékeznek rá februári hírünk az volt a gimivel kapcsolatban, hogy 20-30 biztonsági őr elfoglalta az építkezést, és elzavarta a másik őrző cég embereit. Az ügy hátterében, már nem először, a kivitelezést elnyert OCTOPUS Invest Szolgáltató Kft. és alvállalkozója, a Mirakle kft közötti jogvita állt.

Itt az ideje, hogy végre a diákok foglalják el az épületet.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5116652160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása