Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI BÜNTETÉS JÖHET A TATABÁNYAIAKNAK: disznóságok a Puskin művház felújításánál

puskinmuvhaztb-schmidt-patakine-20ezresek.jpg

Újabb büntetés fenyegeti a tatabányai adófizetőket.

A Pénzügyminisztérium eljárást indított Tatabánya Megyei Jogú Város ellen a Puskin Művelődési Ház energetikai felújítása kapcsán. A Közbeszerzési Döntőbizottság előtt idén június közepén indult eljárás a Közbeszerzési törvény mellőzése miatt. Már eddig is érdekes kanyarokat vett a Puskin felújítása, amelyet meglehetősen sok idő után adtak át, és az eredetileg kalkuláltnak a többszörösébe került.

Kezdődött azzal, hogy még Schmidt Csaba ex-polgármester regnálásának idejében eredetileg nettó 28,5 millió forint állt rendelkezésre a projekt megvalósítására, legalábbis a közbeszerzési eljárás bontási dokumentumai szerint. Ez nem akadályozta meg a Pataki Zoltánné vezette Jogi és Közbeszerzési Bizottságot abban, hogy győztest hirdessen több, mint 47 millió forintért, így nyerte el a munkát a tatabányai ISV Építőipari kft.

Összesen 5 céget kértek fel ajánlattételre Schmidték, akik közül végül 3-an adtak ajánlatot, de mindössze kettő volt érvényes. A munka a Puskin művelődési ház aulájának és dísztermének felújítását, illetve az épület elektromos hálózatának felújítását takarta. 

Aztán előkerült egy szerződés módosítás is 2021-ben (legalábbis akkor került a hivatalos adatbázisba feltöltésre), amelyet még Schmidt Csaba jegyzett 2018-ban (!), ez már a pótmunkákról szól

Szóval, az eredeti ajánlat az ISV kft-től 47 millióról szólt 2019-ből datálva, miközben hivatalosan csak 28 millióra volt forrás, de ezt 2018-ban már 61 milliós szerződési értékre módosították a megállapodást. Értik?!

Megnéztük a Pataki Zoltánné vezette Jogi és Közbeszerzési Bizottság jegyzőkönyveit, és ott is csupán annyit írtak 2019-ben, hogy nyugodtan hirdethetnek győztest, mert a 47 millióhoz hiányzó összeget majd az önkormányzat biztosítja. Az eredeti szerződésről 2019.szeptember 27-én (!) tájékoztatták a hatóságot.

Megnéztük a projekt támogatására vonatkozó dokumentumot, amelynek tanulsága szerint a nettó 61,2 milliós (bruttó 77 milliós) összeg nagy részét a tatabányai adófizetők adják, a központi költségvetés kevesebb, mint a felét fizeti.

Ráadásul a pótmunkák olyan “előre nem látható” dolgokat takartak, mint a szigetelési munkák, ajtócsere és hasonlók. 

Ha arra gondolunk, hogy a könyvtár esetén lényegesen egyszerűbb ügyben is milliós büntetés lett a vége, akkor nyilvánvaló, a Pénzügyminisztérium eljárásánál komoly milliók forognak kockán. Lesz ennek helyben is felelőse?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2116644754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása