Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

FELHŐSZAKADÁSRA FIGYELMEZTETNEK TATABÁNYÁN: a meteorológusok kiadták a riasztást

felhoszakadas-index-hu.jpg

Heves zivatarok és felhőszakadás miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint.

A felhőszakadás veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú, az ország többi területére viszont másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Zivatarveszély miatt pedig az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték a meteorológusok: vasárnap kezdetben elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti területein, majd napközben ismét többfelé, várhatóan a hétfőre virradó éjszaka is lehetnek zivatarok. Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat, emellett néhol kisméretű jég, viharos széllökés is lehet.

Ha valaki az ország másik felébe menne, ott inkább a hőségre figyelmeztetnek, ugyanis az Alföldön a napi középhőmérséklet jellemzően 25 Celsius-fok körül alakul, az ország északkeleti területein elérheti a 27 fokot is. Így a hőség miatt is adtak ki figyelmeztetéseket: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokút, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokút.

Az országos előrejelzés szerint a maximumok általában 26 és 34 fok között alakulnak. Késő estére 19 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

kép: illusztráció / Index

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2216630546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása