Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZUPER BIZTONSÁGOS A TATABÁNYAI VIA FERRATA: a kondiparkok viszont komoly gondban

viaferrata-vasaltutak.jpg

A kültéri sporteszközök kétharmadánál találtak hiányosságokat, ugyanakkor a mászóösvények mindegyikét biztonságosnak találták a szakemberek, egy most lezárult vizsgálat szerint.

A kondiparkok és vasalt utak ellenőrzésére tavaly év végén kapott hatáskört a fogyasztóvédelmi hatóság. A szakemberek az idén tavasszal az ország minden részében több mint félezer helyszínen jártak. 

Az ellenőrzött ötezerből több mint 3200 kültéri sporteszköz nem felelt meg maradéktalanul az üzemeltetési előírásoknak. A biztonságot érintő hiányosságok miatt közel ezer eszköz használatát ideiglenesen meg is tiltották. Ezek mintegy tizede a mulasztások pótlása után már újra üzemel. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében minden kondiparkban volt gond, Békés és Zala megyében viszont egyikben sem. A kormányhivatalok eddig összesen 2,7 millió forint bírságot szabtak ki, és számos eljárás még folyamatban van.

Az évente ismétlődő ellenőrzésekkel szeretnék jogkövető magatartásra késztetni majd az üzemeltetőket. A fogyasztóvédelmi jelenlét várhatóan a problémás esetek számának csökkenéséhez vezet.

Ami a vizsgálat pozitív oldalát érinti, Magyarországon jelenleg négy mászóösvény üzemel, ezek egyikénél találtak kisebb súlyú, adminisztrációs hiányosságot. Biztonságot érintő hiba azonban sem a Cuha-völgyi, sem a cseszneki, sem a sárospataki, sem a tatabányai via ferratanál nem merült fel.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr616599502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása