Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VASÁRNAP REGGELI KORONA-JELENTÉS: 61 HALOTT! Nálunk az elmúlt idők legjobb fertőzöttségi mutatója

korona_mentos.jpg

Tatabánya és környéke az elmúlt időszak legjobbját produkálta, mindössze 12 új fertőzött nálunk.

718 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 147 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 175 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 625 088 fő (-23.520), az aktív fertőzöttek száma pedig 143 884 (-5.823)főre csökkent. 2270 (-183) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 261-en (-47)vannak lélegeztetőgépen. 

A beoltottak száma 4 600 012 fő (+45.333)  közülük 2 701 789 (+45.118) fő már a második oltását is megkapta.

covid_terkep_megye20210516.png

Tatabánya és környéke az utóbbi időkhöz hasonló adatokat produkál, Komárom-Esztergom megyében 12 fővel, 28.167-re emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

A 18 év feletti regisztráltak lassan bármilyen oltásra jelenkezhetnek, az aktuálisan elérhető típusok az internetes foglalás során derülnek ki. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

A LAKOSSÁGOT KORLÁTOZÓ KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK JELEN PILLANATBAN:

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az  regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert ez szükséges az időpontfoglaláshoz is.  (via koronavirus.gov.hu)


Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3716561370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása