Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KOMOLY SZIGORÍTÁS: Milliókra büntethetik a szálláshelyet, ha nem kér védettségit

vedettesgi.jpg

Szankcionálják azokat a szálláshelyeket, ahol nem veszik komolyan azt a megkötést, hogy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendéget fogadhatnak, vagy hogy a személyzetnek maszkot kell viselnie.

Az április 30-án éjszaka megjelent kormányrendelet ugyanis jelentős bírságot helyez kilátásba. Ha a rendőrség az ellenőrzés során azt látja, hogy a szálláshelyen nem kérik el a védettségi igazolványt a vendégként bejelentkezőtől, fogadják a védettségi igazolással nem rendelkezőket is, vagy ha zenés, táncos rendezvényt tartanak a szálláshelyen, akkor megbírságolhatják a szálláshely üzemeltetőjét. A bírság 200 ezer forinttól 3 millió forintig terjedhet. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező alkalmazottak nem viselnek szájmaszkot-írja a 24.

A szálláshelyet pedig be is zárathatják a rendőrök, akár egy évre is.

Vélhetően azért hozta a kormány a rendeletet, mivel az elmúlt napokban terjedtek olyan hírek, hogy egyes szálláshelyeken nem fogják kérni a védettségi igazolványt a vendégként bejelentkezőktől.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2116519194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása