Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

DURVA KÓRHÁZI VÁRÓLISTÁK A SZENT BORBÁLÁBAN! Erre számítson, ha tervezett műtétje van

szt_borbi.jpg

Mint arról mi is beszámoltunk, tegnap jelentette be Kásler miniszter, hogy május 3-án, azaz hétfőn újraindulhatnak az egynapos sebészeti ellátások a kórházakban, így a tatabányai Szent Borbála kórházban is. Talán sokan fellélegeztek, hogy valamivel közelebb kerülnek egyik-másik régóta esekedéses műtétjükhöz, bár le kell szögeznünk, az általunk most felsorolt műtétek nagyobb műtétek, ezekhez viszonyítva lehet majd érzékelni, hogy mennyit kell majd várniuk a betegeknek, ha majd a nagyobb műtéteket is engedélyezik.

Ennek apropóján megnéztük a Szent Borbála várólistáit, hogy olvasóink tisztában legyenek vele, esetlegesen mire számíthatnak a nagyobb műtétek kapcsán. Csemegéztünk tehát a listából. 

A dokumentum szerint a térdprotézis műtét esetében az előző félévben nem volt várakozási idő, ez most 312 napra emelkedett, erre a beavatkozásra 39-en várakoznak. A szürkehályog műtétnél 33 nap volt régebben a várakozási idő, ami most felment 309 napra, itt 89 beteg vár műtétre, az előző félévben 16 ilyet műtétet hajtottak végre. A csípőprotézis esetében sem volt várakozási idő az utóbbi 6 hónapban, most ez felment 240 napra és 29-e várakoznak, úgy hogy az előző időszakban 5 ilyen műtétet végeztek. Ezekből a számokból mindenki ki tudja következtetni, hogy mikor van esélye sorra kerülni.

Mivel csökken a kórházakban kezelt covidos betegek száma, így várható, hogy belátható időn belül újra elindulhat az elektív ellátás a járó- és fekvőbeteg-ellátó osztályokon is.

A Magyar Kórházszövetség alelnöke az Infostartnak azt nyilatkozta, sok olyan beteg van, aki alig várta, hogy a járvány elmúljon, és elkezdődjön az elektív ellátása, ezért ez hosszabb időt fog igénybe venni. Emiatt is fontos, hogy majd a kórházakban lévő kapacitásokat most erre fordítsák.

Az orvosok már nagyon várják, hogy eredeti szakterületükön dolgozhassanak. Ficzere Andrea hozzátette: biztos, hogy kell majd pihenési időt biztosítani az egészségügyi dolgozók számára.

A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!




A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216517530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása