Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÚLLÉPTÜK KORONAVÍRUSBAN A 25 EZER ELHUNYTAT: a héten világelsők leszünk ebben!

orbanviktor-444-hu.jpeg

Szomorú rekordot állítottunk fel, meghaladta Magyarországon az elhunytak száma a 25 ezret, sajnos rövidesen lakosságarányosan világelsők leszünk. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos.

A ma reggeli adatok szerint tegnapi napon 3706 volt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 750 508 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 184 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma jelenleg 455 029 fő, az aktív fertőzöttek száma csökkent, jelenleg 270 295 fő (-737). Csökkent a súlyos esetek száma is, 8445 (-502) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 051-en (-42) vannak lélegeztetőgépen. 

A hétvégén is folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 252 579 fő, közülük 1 385 898 fő (+14 196) már a második oltását is megkapta.

terkep210418-koronavirus.jpg

Ha a megyei adatokat nézzük, Komárom-Esztergom megyében 73 fővel,  27.059-re  emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

A korlátozások közben módosultak, a részletek ebben a Magyar Közlönyben találhatók meg. 

Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyeken a másfél méteres távolságot tartani.

Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalom kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább másfél méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

(via koronavirus.gov.hu)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5816504806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása