Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

OVISOK BEIRATÁSA TATABÁNYÁN: ezek az időpontok, és az óvodai körzetek 

ovoda.jpg

Egy hónap múlva kerül sor a tatabányai ovikban a következő, 2021/2022-es nevelési évre történő beiratkozásra.

Nemrég hozták nyilvánosságra az ezzel kapcsolatos főbb információkat. A beiratkozás időpontjai, minden óvoda esetén: 

  • április 20-21. 800 – 18 00 óráig
  • április 22.     1200 – 18 00óráig
  • április 23.      800 – 12 00  óráig

Előzetes időpontegyeztetésre is lehetőség van, az intézmény által meghatározott módon. Járványügyi szabályok betartását mindenkitől fokozottan kérik!

Be kell íratni mindazon gyermeket, aki 2021. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, ugyanis a nevelési év kezdő napjától (2021. szeptember 1-jétől) legalább napi négy órát köteles óvodai nevelésben résztvenni! 

Kérelemre a Járási Hivatal felmentheti a gyermeket az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a családi körülményei, sajátos helyzete azt indokolja. Amennyiben a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, arról a szülő köteles a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt. 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, melyeket a beiratkozáskor be kell mutatni: 

 

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa (lakcímkártya).

 

A gyermek felvételéről az óvodavezető dönt, melyről 2021. május 22-ig értesíti a szülőt. Az értesítés tartalmazza a döntés indoklását, illetve a fellebbezésre vonatkozó tájékoztatást.

Be lehet íratni azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, az érintett településen lakóhellyel (ennek hiányában tartózkodási hellyel) rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.  

A jelenlegi tatabányai körzeteket EZEN A LINKEN TALÁLOD!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6216471892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása