Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÁJUS VÉGÉIG, ÉJJEL-NAPPAL TATABÁNYÁN! Dolgozz doki, tegnap elrendelte Müller Cecília

mullercecilia-24-hu-mohosmarton.jpg

Hivatalosan is elrendelték a háziorvosok kötelező oltási részvételét a Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint.

Kivétel nélkül valamennyi háziorvosi szolgáltató részére elrendelte Müller Cecília Országos Tisztifőorvos a COVID-19 betegség elleni oltóanyaggal történő oltást szabad- és munkaszüneti napokra. Egyetlen fontos feltétel van, ha a háziorvosi szolgáltatót a  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő előzetesen értesítette az oltásban részesíthetők személyéről, és az  oltáshoz az illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal a szükséges mennyiségű és típusú oltóanyagot biztosította. Ha ez rendben, akkor oltaniuk kell.

Hogy nem viccel nyunyóka, jelzi, a határozat előírtak megsértése esetén 30 ezertől 5 millió Ft-ig terjedő egészségügyi bírság kiszabásának van helye - adott ki erről közleményt is a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A háziorvosok jelenleg is végzik a regisztráltak beoltását, azonban várhatóan a rájuk bízott feladatok a következő hetekben tovább nőnek. Az operatív törzs eddig is azt kérte és most is azt kéri a háziorvosoktól, hogy a rendelkezésre álló vakcinákkal a praxisukban a még be nem oltott időseket oltsák be, majd kor szerint lefelé folytassák. 

Az oltás történhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős ember otthonában is az NNK szerint (mondjuk az elég vicces, hogy ez azt is jelenti, hogy a reakciók esetleges jelentkezéséig a háziorvos a helyszínen várakozni?) 

Felmentést kapnak természetesen a feladat alól, ha egy háziorvos már a munkanapokon beoltotta a számára kiosztott összes vakcinát, és hétvégére nem marad, akkor nem köteles hétvégén is oltani, de ha van elég vakcinája, hétvégén és munkaszüneti napon is folytathatja az oltások beadását. 

Kiegészítő díjazást kapnak a háziorvosok a tevékenységért, ami látszólag tűnik vonzónak. Egy munkaszüneti teljes napra 80 ezer forint, fél napra pedig 40 ezer forint, ha adott időben az ellátandók legalább 50 százaléka megjelenik a rendelőben. Ellenkező esetben a háziorvosok a támogatás összegének csak a felére jogosultak. A járványügyi feladat magába foglalja az érintett előzetes kivizsgálását, beoltását, megfigyelését és az oltással kapcsolatos adminisztrációt. Az elrendelés értelmében mostantól május végéig minden hétvégére automatikusan érvényes ez a szabály.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2816459638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása