Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KÉPEK TATABÁNYA BALATONI, VÍZPARTI ÜDÜLŐJÉRŐL: ez lenne 35 millióért felújítva állítólag

Nagy port vert fel a napokban, hogy a Tatabánya MJV Polgármesteri Hivatalának balatonvilágosi üdülőjét felújítják, a hírek szerint 35 millió forintért. Egyelőre Szücsné Posztovics Ilona nem nyilatkozott erről.

Az üdülőről készült képek alapján valóban megérett az ingatlan a felújításra, habár nem ítélhető meg pontosan, hogy ennek a mértéke mekkora kell legyen. A volt polgármester saját bevallása szerint nem engedte felújítani, szerinte voltak ennél fontosabb dolgok is. Mondjuk ezen nem csodálkozunk, közösségünk vagyontárgyainak megóvása nem tartozik soha a politikusok erősségei közé. Inkább hagyják lerohadni, mert az újjáépítésben sokkal több pénz és kommunikációs lehetőség van. Ráadásul ő azt javasolja, hogy szerinte inkább el kellene adni a vízparti üdülőt, mert a koronavírus miatt amúgy is felment a nyaralók ára. Talán gondolt is valakire, ki venné meg?

Magáról az ingatlanról röviden, aki még nem volt ott (valószínűleg a többség), hogy egyszerre 4 család tud ott nyaralni. Közvetlenül vízparti az ingatlan, illetve közvetlen szomszédságában van Balatonvilágos strandja. 

A házban egy közösségi tér is található, ami kényelmetlenséget jelent, hogy egyetlen fürdőszoba van a földszinten, amiben a bojler nagysága is korlátozza a használatot.

Az ott található stégre is ráfér a felújítás, illetve a képek alapján a kerítés és a ház külső része is felújításra érett, de ez a több tíz millió túlzónak tűnik.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy olyan tatabányai családok nyaralását tegyük lehetővé, akiknek nincs reális lehetősége a Balaton partján tölteni hosszabb időt.

Visszatérve az eredeti kérdésre, most valóban nincs itt az ideje a több tízmilliós felújításnak, van a pénznek sokkal jobb helye is Tatabányán. A fenntartás kérdését viszont érdemes lenne rendezni, mert nem törvényszerű, hogy a tatabányai közösség vagyonát hagyjuk szétrohadni. 

Arra pedig nem is kívánunk gondolni, hogy bárki ügyeskedni akarna az ingatlannal és egy esetleges eladás előtt adófizetői kontóra felújíttatná.

Ettől függetlenül kérdéseinket elküldtük Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszonynak, hogy tisztán láthassunk a felújítás kérdésében.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6216434158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása