Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORMÁNYUNK JELENTI: 70 KORONAVÍRUSOS HALOTT! Többen vannak lélegeztetőgépen

terkep210214-koronavirus.jpg

Kihirdették a mai statisztikákat is, miszerint 1707 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 387 ezerfölé nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ma reggelre csökkent az elhunytak száma hivatalosan, most 70 többségében idős, krónikus beteg szerepel a statisztikákban, így az elhunytak száma 13 706 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma jelenleg 296 173 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 583 főre csökkent. A súlyos esetek közül 3755 (-16) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 312-en (+13) vannak lélegeztetőgépen. 

Az oltások száma egyelőre nem túl nagy tempóban növekszik, eddig 335 188 fő (+4443) kapott oltást, közülük 128 195 fő (+3772) kapta meg a második oltását, azaz innentől kezdődően tekinthető védettnek egy ideig. 

Komárom-Esztergom megyében 140 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel  12.442-re emelkedett a fertőzöttek eddigi száma.

A környékünkön Budapesten 72.077 (+651) az eddig megfertőzöttek száma. Pest megyében 48.457 (+210), Fejérben 14.861 (+47) beteget találtak eddig, míg másik két szomszédunk hivatalos statisztikája, Győr-Moson-Sopron megye 21.564 (+133), Veszprém megye 15.631 (+54).

Az elmúlt napokban a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása is megkezdődött a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. 

A KORMÁNY ÁLTAL BEVEZETETT LAKOSSÁGI KORLÁTOZÁSOK TOVÁBBRA IS ÉRVÉNYBEN VANNAK:

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele. 

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni. (via korona.gov)

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8116426494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása