Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZT VÁRTÁK A TATABÁNYAI KÓRHÁZI DOLGOZÓK: másodállás, pluszpénz, március 1-től mi lesz?

szentborbala-korhaz-tb-24-hu.jpg

Megjelentek a napokban Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató (OKFŐ) utasításai, amelyek mutatják mi vár az egészségügyben dolgozókra.

Az OKFŐ utasításai a másodállások engedélyeztetéséről és az illetményen felüli juttatásokról szólnak. A törvény Jenei Zoltánra testálta, hogy az állami fenntartású egészségügyi szolgáltatóknál egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók díjazását állapítsa meg, amelyet a törvényben rögzített fizetésükön felül kapnak.

Ebbe a körbe tartoznak többek között az ügyeleti díjak, a különböző pótlékok, a jutalmakról szóló rendelkezések, vagy például a vezetői díjazások köre is.

A másik fontos rendelkezés a másodállás engedélyezéséről szól. Itt érdemes megjegyezni, hogy aki elkötelezi az állami egészségügyben magát, tisztában kell lennie azzal, hogy ezután egyrészről engedélyeztetnie kell minden, más irányú jövedelemszerző tevékenységét, de ezek közül lesz, amely másodállást megtiltanak számukra.

Az utasítás természetesen nevesíti azt is, amikor nem kell engedély valamilyen tevékenységhez, amelyek jellemzően a tudományos, vagy tanácsadói, szakértői feladatokat körébe tartoznak.

A másodállásra vonatkozó szabályok a fekvőbeteg-ellátó intézményekben illetve klinikai központokban dolgozókra vonatkoznak és előzetes engedélyhez kötöttek.

Az OKFŐ utasításai március 1-től lesznek érvényesek.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr116427144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása